Utfør en kredittkort-test og finn det beste til ferien

REKLAME – Gjesteinnlegg

De fleste vet at de kan skaffe seg gratis reiseforsikring og egenandelsforsikring ved å betale med et kredittkort. I tillegg finnes det andre grunner til å ha med kort på reisen, inkludert beskyttelse mot at turoperatøren går konkurs.

Dato 12.01.2020 @ 14:57

Slik kan du utføre en kredittkort-test for å finne det beste for feriereiser.

Du har 2 valg

I Norge finnes det i overkant av 100 forskjellige kort. Tallet er enda høyere når vi inkluderer tilbudene som er knyttet til ulike organisasjoner og bedrifter. Fordelene er som oftest bundet opp mot et spesielt produkt eller en tjeneste.

For deg som skal på ferie vil det lønne seg å finne det som kalles for et “reisekort”. Dette er kort som inkluderer fordeler skreddersydd for ferien, inkludert både forsikringer og bonus for flyturer.

Når du skal gjøre en test av hvert kredittkort har du 2 valg:.

1.   Søk direkte hos kortutstederen

Denne metoden er den mest tungvinte, men også den som de fleste velger når de skal søke om et nytt kort. Man besøker da banken direkte for å lære om kortenes fordeler og ulemper. Deretter sender man inn en søknad som signeres med bankid.

2.   Test ved hjelp av en gratisportal

Den enkleste metoden er å bruke en gratisportal for å sammenligne kortene. Du har flere alternativer å velge mellom. Du kan enkelt finne landets beste kredittkort for feriereiser med kredittkortinfo.no sin oversikt. På siden har de funnet frem de viktigste tallene for renter, tilbakebetaling og cashback på hvert kort som brukes til reiser utenlands.

En annen løsning er å bruke en statlig tjeneste, slik som den Forbrukerrådet tilbyr. Fordelen med den statlige nettsiden er at den har et bredere utvalg av tilbud og dyptgående informasjon om hvert korttilbud.

Sikrere om reiseselskapet går konkurs

De fleste reiser er sikret gjennom det som heter Reisegarantifondet. Skulle turoperatøren gå konkurs før reisen finner sted vil du vanligvis få pengene tilbake. Problemet er at dette tar tid. Det hender også at reiseselskapet faktisk ikke er medlem av fondet. Ved konkurs vil kundene derfor tape alle pengene sine.

 

Alle slike problemstillinger unngår du når du betaler for reisen med kredittkort. Kredittyteren har samme ansvaret som salgsstedet for at du får det du betaler for. Om du skulle trenge å få tilbakeført penger på grunn av konkurs, avlysning, eller lignende, går dette svært raskt.

Depositum tømmer ikke reisekassa

Hvis du bestiller et hotellrom for en ferie et eller annet sted, er det vanlig at hotellet krever depositum. Det samme gjelder om du bestiller leiebil, booker konsertbilletter, bestiller en båttur, og mye annet.

 

I noen tilfeller tas det et større depositum enn tjenesten faktisk koster. Og, det kan ta lang tid før depositumet er tilbakeført og disponibelt igjen på kontoen. Slikt kan ødelegge ferien.

 

Det tas selvsagt også depositum om du bruker kredittkort, men du unngår at de disponible midlene på bankkontoen din fryses opp.

Nødpenger dersom det kniper

Å ha med seg et kredittkort på ferie gir også enkel tilgang til nødpenger. Det er mye som kan gå galt, for eksempel at bankkortet mistes, blir stjålet, eller at minibanken spiser det opp ved en feil.

 

Med kredittkort har du et ekstra betalingsmiddel. Det er lavere sjanse for å miste to kort, enn ett. Du kan for eksempel la noen du reiser sammen med ta vare på det ene, eller legge igjen et kort i hotellsafen. Kredittkortet gir deg også ekstra penger tilgjengelig dersom kontoen din tømmes på reisen.

Forsikring på alt du kjøper

Når du handler i utlandet har du en slags automatisk kjøpsforsikring om du betaler med kredittkort. Noen kort har faktisk egen gratis kjøpsforsikring i tillegg, men dette er egentlig overflødig. Som med kjøp av reiser, gjelder kredittyterens ansvar også når du betaler for en vare.

 

Kort og godt betyr det at du nesten alltid vil få tilbake pengene dine om du blir lurt, om det er feil på varen, om du vil benytte deg av angreretten, og så videre. Den sikkerheten kan være gull verdt når du handler noe kostbart i utlandet.

 

Norges beste kredittkort til ferie vil i tillegg inkludere forsikringer for avbestilling av reise, såvel som helseforsikring som dekker deg ved uhell. Det er verdt å sette seg nøye inn i kortenes vilkår før du velger det som betalingsmiddel.