Historien bak Nybiltester

Hans Vidar – grunnlegger og hovedskribent
I 2014 skulle vi gå fra 1 stasjonsvogn til 2 biler, en for småkjøring og en for lengre turer med våre 3 barn. I den forbindelse testet jeg mange ulike biler for å finne beste kombinasjon for våre behov og vår økonomi.
Slik startet jeg med bilblogging, og siden har det lenge vært en hobby. Sent på høsten 2017 valgte jeg å forsøke å få dette til å bli det jeg i hovedsak jobber med, så får vi se om det kan gå.

Når det kommer sponsede innlegg vil jeg skrive hva som er sponset i forbindelse med innlegget, slik at du som leser vet hvor uavhengig jeg er til enhver tid.
Ingen som sponser meg på noe vis styrer noe i forhold til hva jeg skriver, det vil alltid være min personlige mening som fremkommer.

Min tanke bak å bruke ordet test er at jeg prøver en bil, eller noe utstyr i en begrenset periode uten noen bestemte kriterier. Jeg har for vane å bruke ordet teste noe om å prøve noe. En journalist sa til meg at ordet test helst skal inneholde bestemte kriterier, at man for eksempel kjører alle biler samme strekning, på samme forhold, like fort… men det blir litt utenfor hva jeg har mulighet til å få til i praksis. Jeg skal etter beste evne forsøke å spesifisere premissene for mine tester/prøvekjøringer, men gi meg gjerne beskjed om jeg bommer, så skal jeg få rettet opp i det så raskt jeg kan. Hadde folk søkt på prøvekjøringer og ikke tester hadde det også vært enklere å bruke mer korrekte ord.

Vil du vite litt mer om meg kan du se et intervju som «Live med Oddvar» gjorde med meg.
Ellers har jeg også vært en tur innom God Morgen Norge på TV2 i forbindelse med lanseringen av influens.no – et bloggsamarbeid for bloggere som er over 40 år, og som lager blogger med godt innhold.

 

Joachim Hovde – skribent, fotograf og videograf

…skriver snart om seg selv her…

 

…. – ….

Du kan finne saker skrevet av Espen Odden, som midlertidig ikke har tid til å skrive for Nybiltester.no

Espen Odden – Skribent og fotograf

Helt siden jeg var liten har jeg vært interessert i biler. Eller, «interessert» er ikke det riktige ordet. «Fascinert» er nærmere sannheten. Jeg kunne de fleste bilmerkene før jeg visste hvilken by jeg bodde i. I timevis kunne jeg sitte i andre etasje i huset hvor jeg bodde og se på bilene som passerte på hovedveien nedenfor. Små historier ble ofte laget; hvor menneskene inni bildene skulle, og om bilen de kjørte betydde noe om hva de var opptatte av.

Familien min var en Opel-familie. Like mye som det betydde at flere i familien hadde Opel, betydde det at ingen hadde Ford. Da jeg vokste opp, i en liten by på Nord-vestlandet på 70- og 80-tallet, likte en enten Opel eller Ford. Og i garasjen stod Morfars mørkegrønne Opel Commodore 2.5 S Berlina. Seks sylindre og 115 hestekrefter. Og en herlig buldrende lyd få kunne matche. Mine foreldre kjørte Ascona, og Onkel kjøpte etter hvert en herlig hvit Kadett GSI. Med årene har nyansene blitt flere, og de fleste biler har noe ved seg man kan like. Også Ford.

Jeg husker at mange av mine dagdrømmer som liten handlet om hvilken bil jeg skulle ha når jeg ble gammel nok. Det ble mange drømmer og nesten like mange biler, mens jeg telte ned til dagen jeg ble 18. Så ble det, kanskje dessverre, kanskje ikke, at jeg også var utstyrt med en del fornuft. Så da jeg ble gammel nok til å kjøpe bil, ble fokuset heller lagt på studier og alt det innebar. Og når jeg omsider som 24-åring og student skulle kjøpe egen bil, ble det langt ifra en brummende rekkesekser. Nissan Micra 1994 modell. 1.0 liters motor, rundet oppover. Men denne lille bilen startet alltid på første forsøk, selv etter å ha vært utsatt for snø, sludd og regn gjennom flere uker parkert i et av Bergens mange smau. Og her ligger litt poenget med mine betraktninger og bil og bilvalg: Bilen skal passe eieren. Ikke bare hvilke biler en liker og ikke liker, men alder, sted, situasjon og livsfaser.

Ikke alle kjøper ny bil. Enten fordi en synes bil er et pengesluk, en har ikke råd til bilen en ønsker seg ny, eller av andre grunner. Selv har jeg aldri kjøpt en ny bil. Men jeg har god oversikt over bruktbilmarkedet, og har stadig en liste på kanskje 2-5 biler som kan få æren av å bli min neste kilde til frihet, fryd og glede. Jeg skal skrive om bruktbiler, både de jeg kunne tenke meg selv, og andre som kan passe for andre mennesker. Nybiltester skal altså også ha Bruktbiltester 🙂 Det blir imidlertid ikke like mange oppdateringer som fra mine kolleger, siden jeg har 100% jobb som psykolog ved siden av. Men bil handler jo også om følelser, så helt uten sammenheng er det ikke.

 

Du kan også finne en del saker skrevet av Sander Blomgren, som sluttet sommeren 2023.

Sander Blomgren – Fotograf, film og skribent

Historien min med bil startet som en hver bilentusiast, i en ung alder og med en PlayStation-kontroller i hånden, og med Need For Speed på tv’n.
Denne lidenskapen for bil fortsatte og ble fort en hobby.

Helt siden jeg fikk min første mobil med kamera og jeg var innom bilbutikker, familieferier til Sør-Europa og turer til England har lidenskapen vært å se på biler og ta bilder av dem.
Et av de tidligste minnene jeg har var da jeg så en Ferrari Enzo som kom kjørende og parkerte like ved meg.
Siden da har jeg vært lidenskapelig opptatt av bil, og det ser ikke ut til å slutte med det første.

I 2013 fikk jeg et speilrefleks kamera til jul.
På grunn av denne hobbyen med å ta bilder av biler startet jeg en instagram profil «SB. automotive» i 2014.
Siden da har jeg jobbet videre med denne kontoen.

I 2017 fikk jeg førerkort og den første bilen jeg fikk kjøre var en C43 AMG, noe som fikk lidenskapen til å blomstre.
Lidenskapen til bil og for foto gjorde at jeg kontaktet flere personer og bedrifter. Bildene ble bedre og bedre, noe som førte til at jeg fikk kjøre og ta bilder av flere og flere biler.

I 2019 var Hans Vidar en av de jeg kontaktet. Den første gangen jeg jobbet med Hans Vidar, og Nybiltester, var for en sak under et BMW roadshow.
Videre fikk jeg ta bilder av stadig kulere biler og etter hvert fikk jeg sitte bak rattet på flere av dem. Gjennom tiden som gikk så stod jeg for mange bilder i forskjellige saker i regi av «SB.automotive». Bilder ble til videoer og den ballen har bare fortsatt å rulle. Etter hvert fikk jeg lov til å teste biler over lengre perioder, og til slutt begynte jeg å skive om dem.

 

Du kan også finne en del saker skrevet av Adrian Frednes, som sluttet høsten 2020.

Adrian Frednes – Skribent og fotograf

93-modell fra det lille tettstedet Vear, som ligger 10 minutter utenfor Tønsberg. Jeg er per dags dato student ved UiA, der jeg studerer Markedsføring og Ledelse, og går nå tredje året der jeg har valgt spesialisering innen HR og organisasjonsutvikling, som det så pent heter. Ved siden av dette er jeg hjelpelærer i entreprenørskap ved UiA, mentor på UiA Nyskaping, og om ikke det skulle være nok så driver jeg også nettbutikken autofanatics.no. Jeg har alltid hatt stor lidenskap for bil og det har alltid vært en interesse som har stått sentralt hos meg. I mine yngre dager var alltid lekene bilrelatert, og ettersom jeg vokste opp var det alltid bilspill som ble spilt på diverse spillkonsoller. I tillegg til dette vokste jeg også opp med en biljournalist som nabo, så det er kanskje ikke rart at jeg har blitt noe miljøskadet.

Siden jeg fikk førerkortet som 18-åring har det blitt mye bilkjøring, og mye kjøring av forskjellig bil. Jeg pleide å holde tellinga, men ramlet etterhvert ut da jeg passerte 35 forskjellige modeller. I tillegg til dette har jeg også tatt grunnleggende driftingkurs. Ergo har jeg noen referansepunkter når jeg er ute og tester bil, men jeg ønsker å teste enhver ny bil som at det er første gangen jeg setter meg inn i en lignende modell. Jeg håper dere der ute liker mine tester, men gir meg noe spillerom da jeg fortsatt er under opplæring når det gjelder skriving, foto og filming. Jeg gjør mitt beste for at du som leser skal få et godt inntrykk av testbilen, og hvis det er noe du lurer på eller føler mangler, så er det bare å spørre.

Om Hans Vidar Levinsen - Nybiltester

Korte fakta om Hans Vidar Levinsen som grunnla Nybiltester:
1973-modell, som ble gift med Line i 1994, og har 3 barn fra 2005, 2009 og 2012, noe som natulig nok påvirker valg av biler vi eier.
Har jobbet 19 år som lærer i vgs, mest økonomiske fag og entreprenørskap og bedriftsetablering, men også geografi og geofag x.
Min faglige bakgrunn handler dermed ikke om bil, men jeg kunne navn på diverse bilmerker før jeg kunne navn på ulike farger, så bilinteressen har alltid vært der.

Ønsker du å få til et samarbeid, ta kontakt – kontaktinfo i bunnen av bloggen.