Slik kan kredittkort hjelpe bileiere med å spare penger

REKLAME – Gjesteinnlegg

Bileiere kan spare flere tusen kroner i året med hjelp av kredittkort. Det er mulig å knipe inn på bilkostnadene for alle som leier bil også.

Dato 25.11.2020 @ 18:01

Det høres kanskje motstridende ut: Bileiere kan spare merkbart mye penger med kredittkort. Den lille plastbiten kan gjøre atskillig nytte for seg, stikk i strid med skremmebildet som finansmyndigheter og media forsøker å tegne. Alt du trenger å gjøre, er å følge noen enkle regler.

 

Hard konkurranse

 

Det pågår en intens konkurranse om norske kredittkortkunder. For å gjøre kortene attraktive, tilbyr mange kredittkortselskap og banker fordeler til kundene sine. Gratis forsikringer, slik som gratis reise- og avbestillingsforsikring, er et mye brukt lokkemiddel. Mange utruster også kortene sine med sparemuligheter, for eksempel, i form av rabatter eller penger tilbake på alt man kjøper med kortet.

 

 

 

 

Bilbesparelser med kredittkort

 

Det finnes flere kredittkort som gir deg rabatt på bensin eller diesel. Noen av kortene er nisjekort. De omtales som «Bensinkort» ettersom drivstoffrabatt stort sett er den eneste fordelen som følger med kortene.

Danske Banks 365Privat er ansett som et av de beste bensinkortene i Norge. Det gir eierne 34 øre i rabatt per liter drivstoff hos Esso, i tillegg til 3,65 % på pumpeprisen i såkalt «Cashback», eller penger tilbake på godt norsk. Er literprisen drøyt 15 kroner, er det mulig å spare inntil 90 øre per liter man fyller med dette kortet. Shell Mastercard er et annet kort som kan gi deg lavere pris på drivstoff. Betaler du diesel eller bensin med dette kortet, er besparelsen 40 øre literen.

Du trenger ikke et nisjekort for å spare penger på drivstoff. En rekke kort inkluderer drivstoffrabatter i en større fordelspakke. Eiere av Ikano Visa får 2 % billigere drivstoff hos Shell i tillegg til utallige rabatter i andre varekategorier.

 

 

 

 

Feiltankingsforsikring

 

Det kan være kostbart å fylle feil drivstoff på tanken. Dette finnes det forsikringer mot. Flere av de beste kredittkortene i Norge inkluderer en feiltankingsforsikring som gir deg økonomisk støtte hvis uhellet er ute.

Shell Mastecard er et av kortene som gir denne forsikringen til kundene sine. Fyller du feil drivstoff på tanken, dekker den inntil 3.000 kroner av hva det koster å rense tanken og skifte drivstoffilter.

 

Har ikke glemt elbileiere

 

Elbileiere har naturlig nok ikke utbytte av drivstoffrabatter. De er allikevel ikke glemt av kredittkortselskapene. Circle K Mastercard inkluderer en gratis forsikring for ladekabler. Blir kabelen skadet eller stjålet, gjør forsikringen det mulig å skaffe en ny uten kostnader. Kortet NAF Xtra, som tilbys av NAF og Eika-gruppen, inkluderer 15 % i rabatt på hurtiglading.

Vi forventer at fordelene elbilister får med kredittkort vil bli mer omfattende i tiden fremover, i takt med at en voksende del av bilparken elektrifiseres.

 

Billigere leiebil

 

Du trenger ikke å eie bil for å spare penger på bilbruk med kredittkort. Mange av de beste kortene inkluderer rabatter på leiebil. Det er, for eksempel, mulig å få inntil 20 % i avslag på leieprisen hvis du bruker Sparebank 1s Mastercard hos Avis. De fleste, større bilutleierne i Norge kan gi deg rabatter når du betaler med kredittkort.

Billigere leiebil er ikke den eneste fordelen. Flere kort inkluderer også gratis egenandelsforsikring for leiebil. Med de beste tilbudene er du dekket for inntil 20.000 kroner hvis det oppstår en skade på bilen du leier, eller hvis noen stjeler den.

En rekke kort tilbyr i tillegg gratis reiseforsikringer som, blant annet, dekker tyveri fra leiebil når du er på reise i utlandet.

 

Hvordan utnytte rabattene

 

For å spare penger på bilholdet med kredittkort, må du betale tilbake det du skylder kortselskapet eller banken før forfall. Gjør du det, unngår du rentene, som kan være svært høye på kredittkortgjeld. Det er dette som er hemmeligheten bak klok kortbruk. Å ikke betale tilbake alt man skylder, så raskt man kan, er hovedgrunnen til at noen havner i økonomiske vansker på grunn av kredittkort.

De fleste kortene gir deg en rentefri betalingsutsettelse på inntil 45 til 50 dager. Bruker du ikke mer av kortet enn hva du kan betale når den neste kredittkortfakturaen dukker opp, vil du aldri få trøbbel med kortbruk. Bonusen er at du kan spare mange penger, både på bilutgifter og andre innkjøp.