Slik får også bilen en vårrengjøring

REKLAME – Gjesteinnlegg

Vårrengjøringen er noe vi alle må igjennom, og den er ofte noe lettere enn den vi tar før jul. Det er noe med at sola skinner inn gjennom vinduet og vi vet at når vi er ferdig kan vi sette oss en tur ut på verandaen. Noe vi alle burde inkludere i vårrengjøringen er en innvendig vask av bilen. Det er lite som er så deilig som å sette seg inn i en nyvasket bil og få den ny-bil-følelsen selv med den gode gamle bilen.

Dato 18.05.2021 @ 11:01

Med helt enkle grep kan du sikre bedre inneklima i bilen og virkelig få følelsen av at bilen er så god som ny. Her skal du få en liten guide til hvordan du kan gi bilen en grundig vask før sommeren inntreffer. Finn deg en plass i sola, sett på litt god musikk eller en lydbok og vips skal du se at bilen er ren før du vet ordet av det.

 

Fjern alt fra bilen

Det første du skal gjøre er å fjerne alt fra bilen. Kast søppel og fjern gamle tomflasker og alle de hundre serviettene som har samlet seg opp gjennom tiden. Ta en ekstra kikk både under og mellom seter slik at du sikker på at du får med deg alt. Fjern deretter alt annet du har bilen, slik at du enklere kan komme til både med støvsuger og klut. For å få et så godt inneklima som mulig bør du også vurdere hvor mye som faktisk trenger å ligge løst i bilen.

 

Fjern mattene fra gulvet og dra frem støvsugeren. Før du begynner med selve vasken bør du støvsuge skikkelig. Fjern tuppen av støvsugeren slik at du er sikker på at du kommer til over alt. Dersom du ikke har en god nok støvsuger for jobben kan du ta en titt på en støvsuger test, slik at du finner en som fungerer godt. Husk at du også skal inkludere bagasjerommet.

Nå inn til alle kriker og kroker

Så fort du har funnet en støvsuger som har god nok sugeevne til å få med seg alt av grus og skitt er det bare å ta henda fatt. Selv om robotstøvsuger best i test og robotstøvsugeren har blitt en folkefavoritt anbefaler vi likevel at du går for en tradisjonell støvsuger slik at du virkelig kommer til i alle kriker og kroker. Skyv alle setene frem slik at du virkelig kommer til godt under setet og får med deg alt som skal vekk.

 

Når støvsugingen er ferdig, er det bare å slå seg løs på vaskingen. Her er det enkle ofte det beste. Finn frem en klut og en bøtte med vann og få det unnagjort. Pass på at du kommer til over alt og at du også husker alle hulrom, bagasjerommet og hanskerommet. Løft og skyv på seter slik at du kommer til på alle knotter og stenger slik at du er sikker på at bilen virkelig blir så god som ny. Deretter gjenstår bare vask av frontruten og vips så er du ferdig.