Sett deg oppnåelige økonomiske mål, og få råd til drømmebilen

REKLAME – Gjesteinnlegg

Hvis du gjerne vil oppnå den livsstilen du gjerne vil ha, og dermed også kjøre rundt i den bilen du helst vil ha, kan det være lurt å få styr på økonomien. Det kan man gjøre på flere måter, blant annet ved å sette seg oppnåelige økonomiske mål. Her kan du lese mer om hvorfor dette er viktig, og hvordan du kan bruke smarte teknikker til å oppnå målene.

Dato 24.11.2020 @ 16:10

Sett opp et budsjett du kan holde

 

Regel nummer 1 når man skal få styr på privatøkonomien, er å sette opp et budsjett, men dette er faktisk et helt ubrukelig råd, hvis du ender med å sette opp et budsjett som du ikke klarer å overholde. Mange setter opp ganske urealistiske budsjetter og ender med å få dårlig samvittighet og føle seg mislykkede når det ikke lykkes å overholde dette. Og enda verre, konsekvensen vil være at drømmebilen må vente.

Derfor er det en god ide å sette opp et budsjett som avspeiler den virkelige verden og ikke sånn som du drømmer at det skal være. Ta høyde for at det kan skje uforutsette ting og at du setter av et lite beløp hver måned til en bufferkonto som gjør det mulig å fikse disse tingene uten å bli helt ruinert.

Du skal selvfølgelig undersøke mulighetene for å ta opp en billån, da det er de færreste som kan finansiere drømmebilen, kun ved å spare opp. Fordelen ved å ha et budsjett som du følger slavisk, er at du har det fulle overblikket over økonomien din. Med overblikk, så kommer det nemlig overskudd. Når du vet presis hvor mye du har å rutte med hver måned, så vet du også hvilken bil du har råd til å kjøpe.

 

 

Sett av penger til investering

 

Smart investering kan også være en måte å nå sine økonomiske mål på, men det forutsetter i stor grad at man vet hva man gjør. Det er heldigvis blitt lett å investere, ettersom man kan investere online på en enkel og brukervennlig måte. Man skal ta høyde for risiko når man investerer, og det finnes ikke investeringer uten risiko. Derfor skal du aldri investere mer enn det du har råd til å miste, og det er dumt å sette hele sparekontoen på spill før du har litt øvelse i investering. Når det er sagt, så opplever de fleste investorer, at pengene vokser hurtigere gjennom en investering, enn det som de vil gjøre stående innefrosset i banken.

Det kan være lurt å sette av litt penger til investering hver måned. Dermed kan du få pengene dine til å vokse helt av seg selv, og på den måten skape en form for passiv inntekt. Det kan for eksempel være gjennom utbytteaksjer eller et aksjefond som du setter litt penger i hver måned. Her kan du lese mer om smart investering.

 

 

Når du begynner å kunne høste fruktene av investeringene dine, så skal du selvfølgelig bruke pengene på drømmebilen. Det er en god ide at du orienterer deg i noen biltester, og selvfølgelig bruker tid på å få prøvekjørt de bilene som ligger øverst på listen. Hvis du allerede vet hvordan drømmebilen ser ut, så kan du bruke denne som motivasjon til å få styr på privatøkonomien.