Hvordan finansierer du en ny bil?  

REKLAME – Gjesteinnlegg

Det er mange ting å tenke på når man skal kjøpe ny bil og finansiering er noe av det som de fleste synes er vanskelig å få til å gå opp. Her ser vi litt nærmere på ulike finansieringsløsninger så du kan kartlegge hvilke muligheter du har når det kommer til finansiering av ny bil.  

Dato 08.10.2020 @ 15:40

Foto: Nikita Kachanovsky

 

Mange prøver leasing

Leasing er en finansieringsmulighet som er blitt forholdsvis populær blant folk som vil ha ny bil. Det er en måte å få drømmebilen på, som man kanskje ikke har råd til ellers. Når man leaser, har man bruksrett på bilen, men eier den ikke i samme forstand som hvis man går inn i en bilforhandler og legger cash kontant på bordet for å kjøpe en bil.  

 

Dette er en finansieringsmulighet som har vokst i popularitet, i takt med at kravene til hva en ny bil skal kunne har økt. Det er mange som gjerne vil ha en elektrisk bil, som for eksempel en Audi eller Tesla, og det kan fort bli en dyr investering hvis man ikke har penger til en såpass dyr bil. Derfor er det mange som velger å lease for å få mulighet for å kjøre og ‘kjøpe’ drømmebilen. Leasing har jo også den fordelen at det er lett å bytte bil når den gamle er utdatert og man sitter ikke igjen med et tap fordi bilen er falt i verdi.  

Foto: Cobro

 

Finansieringsmuligheter online

En annen populær finansieringsmulighet når man skal kjøpe ny bil er online lån. Det finnes billån online som gjør at du kan kjøpe den bilen du drømmer om. Hvis du ikke har pengene kontakt så finnes det heldigvis muligheter for å låne penger uten sikkerhet. Det man skal huske på, er at lån på nettet ofte er litt dyrere enn lån som man tar opp i banken. Selv om det i mange tilfeller kan virke mye mer tilgjengelig, skal man derfor tenke seg godt om før man tar opp online billån. 

 

Man skal nemlig ikke stille sikkerhet for lånet i form av eiendom eller andre verdigjenstander av betydelig verdi, fordi lånestedet på nettet i stedet bruker renter og gebyrer som sikkerhet, hvis du mot all formodning ikke greier å overholde låneavtalen.  

 

Sjekk lånetilbud og lån penger her og finn den løsningen som passer best for deg. Det finnes et hav av online lån å velge mellom som kan gi deg tilgang på drømmebilen. Dette er blitt en svært populær finansieringsmetode når man skal kjøpe ny bil, fordi man lett kan sammenligne flere lån og se hvem som kan gi deg det gunstigste lånet. Det er alltid en god ide å sammenligne grundig før man velger, så man vet at man har funnet den lånemuligheten som passer best til ens behov.  

Foto: Olav Tvedt

 

Tradisjonelt billån

En annen god og populær finansieringsmulighet er et tradisjonelt billån. Dette er et lån som ofte er med sikkerhet, gjerne i bilen i seg selv eller i andre verdifulle gjenstander. Derfor kan et tradisjonelt billån være litt billigere enn et online billån. Det er verdt å merke seg før man velger. På den andre siden så opplever mange at det hører med mer forpliktelser og betingelser når man tar opp et tradisjonelt lån. Dette må nesten sies å være en smakssak, derfor lar vi det være helt opp til deg å ta stilling til og velge den finansieringsmuligheten som passer best til dine behov.  

Det finnes altså flere gode muligheter for deg som gjerne vil kjøpe ny bil. Du kan velge å lease, hvis du ikke vil kjøpe og eie selv og du kan ta opp lån både på nettet og i banken.