Har du opplevd Beitostølens magi? (jan 2019)

Hva? Er ikke Beitostølen et skisted? Hva har det med magi å gjøre? Og hvorfor havner dette i en blogg om biler??

Dato 31.01.2019 @ 11:44

Pressetur

På reisebloggen Urbantoglandlig fant jeg i desember en slags konkurranse, og jeg ble en av «de utvalgte» som fikk være med på pressetur til Beitostølen.

En pressetur vil på denne turen si at man fikk dekket overnatting og mat, så dekket man reise, drikke til maten, heiskort, utstyrsleie og slikt selv.

Man skriver akkurat det man selv vil, og jeg ønsker å fortelle litt om turen vår til Beitostølen og alt vi opplevde der.

Jeg reiste med min sønn, som også er med på en del av bildene her.

Jeg fikk testet Hyundai Tucson på denne langturen, og dermed havner dette på en bilblogg.

Turen begynte på Sørlandet i en ny Hyundai Tucson, den bilen skal jeg ikke skrive så mye om nå, for den har jeg skrevet en egen test på.

Når man skal reise på fjelltur er det kanskje ikke mest vanlig å kjøre 461 kilometer for å komme seg dit.

Reiser man fra Oslo er det snakk om 225 km og 3,5 timers kjøretur (målt bra Bussterminalen i Oslo), fra Hønefoss er det 165km og 2,5 timers kjøring og fra Gjøvik er det 136km og 2 timer og 10 min kjøretid. På Google Maps kan du selv se hvor langt det er fra deg til Radisson Blu Mountain Resort på Beitostølen.

Vi brukte 7 timer på turen med pauser inkludert, for noen pauser må man jo ha på en slik tur selv om bilen er aldri så god.
Vi sjekket inn på Radisson Blu Mountain Resort, og skiftet litt før det var felles middag med de andre bloggerne som var med på turen.

Det var koldtbord, med kalde og varme retter, og det var langt over snittet god mat.

Dersom du ber om et oddetallsrom på hotellet, så våkner du opp til denne mildt sagt heftige utsikten som dette bildet bare viser et lite utsnitt av.

Sist jeg var på fjellet var for et års tid siden, og da var ikke været noe å skryte av, men dette, det er magi for sjelen å få oppleve!

Jeg reiser en del som Nybiltester, og hotellrommet her er ikke noe man «skriver hjem om». Det er helt greit, og alt man trenger er der, men det er utsikten du ikke har nubbesjans å bli mett av.

Vi hadde bestemt oss for å starte dagen med et morgenbad i hotellets basseng, og på vei inn til bassenget ser man et treningsrom på venstre side.

Det er ikke så ofte jeg bor på hoteller med 25-meters treningsbasseng, men her har de altså dette, og nå ser du litt lettere treningsrommet som er i hjørneform. Ganske vakkert der når solen kom opp!

Et treningsbasseng har en jevn dybde i hele bassenget, og om jeg ikke husker helt feil er dybden på omlag 180cm i hele bassenget, dermed egner det seg noe bedre til svømming enn til leking.

Det er et eget plaskebasseng for de aller minste barna.

Etter svømmeturen vår var vi skikkelig sultne, og frokosten var veldig god.
Det var også mulig å smøre seg mat til frokosten, man bare spør en som jobber der så får man det man trenger for å smøre niste. Det kan bli en ganske rimelig og veldig god lunsj!

Når du bor på hotellet, er hotellets parkering en av de nærmeste du har til skibakken, ser du litt nøye på bildet over bør du se hotellet like bakom portene til skiheisen.

Sønnen min liker veldig godt å stå på snowboard, så det leide vi til han i et svært så nytt og moderne lokale rett ved skiheisen. Det var såpass nytt og moderne at det ikke var helt ferdig da vi var der første helgen i januar.

Dette er bare et ørlite utsnitt av den enorme utsikten du har oppi skibakken, og med minus 1 grad, sol og nærmest vindstille så snakker vi magi igjen.
Det er noe med fjellheimen som er så majestetisk når du får se så mye av den bade seg i solen, og jeg er ikke et sekund i tvil om at denslags magi gjør noe med folk.

Jeg fant meg en hyggelig fyr i bakken. Han ville ikke låne meg stolen sin merkelig nok.

Jeg liker å stå på snøskøyter når jeg en sjelden gang kommer meg til en alpinbakke, men da er jeg litt avhengig av godt preparerte bakker. Det fant jeg her på Beitostølen!
Det var litt hardt på morgenkvisten, men etter en times tid var det kjørt løs såpass med snø at det ble optimale snøskøyteforhold.

Det var artig krydder med figurer i bakken, og det var også en del opplegg i bakken for barna. Min sønn på 13 joina ikke barneaktiviteter, men likte bakken veldig godt.

Ved skiheisen var det også en bamse de yngste barna kunne hilse på litt utpå dagen, moro når de finner på litt sånn ekstra for barna!

Bakkene her er ikke så lange og ikke så krevende, men det er mange nedfarter som sikrer gode muligheter for variasjon. Litt til venstre for bildets utsnitt er det enda en stolheis som går noe lenger opp enn «hovedheisen» som er til høyre i bildet her. Litt oppi bakken var det en varmestue/café der du kunne kjøpe mat og drikke.

Vi ble på ingen måte mette av skibakken, men vi skulle jo teste ut litt mer, så vi tok turen til hotellrommet for å spise nista vår.

Jeg antar det var både spennende og morsom sport på TV, men vi nøt utsikten og fargene på himmelen utenfor hotellrommet mens vi spise, en fargesprakende opplevelse vi ville få med oss!

Hotellet har en squashbane, og utstyret du trenger for å spille, så det kan være gunstig å pakke med seg sko til innebruk, for squash er moro! Synes du det ser litt «grønt ut» der? Det er fordi det tar litt tid for lyset å komme «helt på», men jeg ville jo i gang med å spille, så da kunne jeg jo ikke vente med å få tatt bilde.

Husk å booke banen i resepsjonen i forkant, så vet du når du kan spille.

Kan ikke helt huske å ha bodd på hotell med egen squashbane før? Moro!

Vi bloggerne som var med på turen samlet oss i peisestuen ved resepsjonen før middag, en trivelig gjeng å være på tur med!

Denne kvelden fikk vi tre retters middag, og det var direkte nydelig mat!
Selv guttungen som er noe kresen på mat syntes det var knallgodt.

Søndag morgen merket vi at vi hadde vært langt over middels aktive på lørdagen, men vi var litt vedmodige, fordi vi skulle forlate den helt ekstreme utsikten og den flotte fjellheimen.

Etter nok en nydelig frokost koste vi oss med en runde biljard i etasjen under resepsjonen før vi sjekket ut.
Her var det enda en peisestue, veldig koselig med slike peisestuer på fjellet!

Så var det å pakke oss i bilen, og kjøre tilbake til Sørlandet igjen.

Det var en god del vi ikke rakk å teste ut på hotellet, som spa-avdelingen, badstu og treningsrom, og veldig mye vi ikke rakk å se i Beitostølen og omgivelsene rundt.

«Pappa, kan vi ikke dra i bakken i dag også?» spør sønnen min i det vi skal dra, og hadde vi bodd litt nærmere enn det vi gjør så hadde det lett blitt en dag til i bakken før hjemreisen, for ingen av oss hadde på langt nær «fått nok».

Beitostølen.com kan du se mer av hva som finnes av tilbud på Beitostølen.

Her er det også mange opplevelser for de som står på langrennsski, og for de som vandrer på sine ben uten å ha ski på dem, noe de andre bloggerne som var med på turen har skrevet litt om.

De jeg var på tur med:
Anne Bente Hauge – favorittreiser.no
Desirée Skalle – desireetravels.com
Lena Eriksen – travelletters.net
Mette Gry Larsen – urbantoglandlig.no

 

 

Dette oppholdet er gjort i samarbeid med reisebloggen Urbantoglandlig og Beitostølen.com

Takk for magiske opplevelser på Beitostølen!