Vedlikehold av ny bil: Få en organisert og ryddig garasje til den nye bilen din

REKLAME – Gjesteinnlegg

Har du kjøpt en ny bil og ønsker å ta best mulig vare på den? Da er det ideelt å oppbevare bilen i garasjen.

Dato 04.07.2023 @ 12:54

Photo by bruce mars on Unsplash

 

 

En bils levetid kan nemlig påvirkes sterkt av hvor godt man tar vare på den, også når det kommer til vedlikehold og oppbevaring av bilen. Uavhengig av størrelsen eller utformingen av garasjen, er hovedformålet med en garasje å beskytte bilen, og holde den unna skader som kan oppstå ved å ha den utendørs. For at dette skal bli mulig er det nemlig en forutsetning at garasjen kan brukes til sitt formål.

Altfor mange av oss har garasjer som fylles opp med alle mulige andre ting og til slutt blir det et lager der det ikke er plass til bilen. I denne artikkelen ser vi nærmere på viktigheten av å oppbevare den nye bilen din i garasjen, og hvordan du kan få en ryddig og organisert garasje der det også er plass til bilen.

 

Beskytter bilen

Det er ingen tvil om at bilen vår utsettes for en rekke værforhold når den blir stående ute. Kraftig vind kan blåse med seg diverse elementer, slik som grus og sten, som kan etterlate riper på bilens eksteriør. Hagl eller grener som faller ned ovenfra kan også forårsake små skader på den nye lakken din. Om vinteren får man ofte også små riper i lakken, som forårsakes av snø- eller isskraping av bilen. For å unngå slike småskader utenpå bilen er det en absolutt fordel å ha bilen i garasjen.

Når bilen oppbevares inne i garasjen, er den heller ikke tilgjengelig for uvedkommende eller forbipasserende som ved et uhell kan kjøre inn i den eller skrape opp utsiden av bilen. Ved å oppbevare bilen i garasjen kan du også unngå at den taper seg i verdi, da den vil holde seg bedre og være bedre vedlikeholdt ved et eventuelt salg.

Photo by Damir Kopezhanov on Unsplash

 

 

Organiser garasjen

Begynn med å identifisere hva du kan kvitte deg med. Når du har fjernet elementer som ikke skal brukes, bør du lage et system i garasjen. Begynn med å bygge opp hyller og skap for oppbevaring og organisering av verktøy, eller diverse andre ting som tar unødvendig gulvplass. Utnytt plassen i høyden ved å bygge oppover, og rydd gjenstander til siden av garasjen for å få en fri passasje for bilen.

Når du har laget et system, er det viktig å opprettholde en organisert garasje ved å legge gjenstander tilbake på plass og jevnlig rydde ut ting som skal kastes. Siden garasjen raskt kan bli rotete, vil regelmessig opprydding og organisering være viktig for å sørge for at det alltid er plass til bilen.