Test av Mercedes CLA Shooting Brake (juni 2015)

Ganske heftig kult design på Mercedes-Benz sin CLA Shooting brake!

Dato 29.06.2015 @ 12:04


Mercedes-Benz CLA-Klasse Shooting Brake – en kompakt coupé-stasjonsvogn som har stil og design som prioritet!

Tenkte egentlig jeg skulle prøvekjøre nye GLE, ettersom jeg har testa Q7, X5 og XC90, men den kommer til høsten.
CLA Shooting Brake har jeg jo sett, men ikke helt skjønt meg på ut fra å bare se den på utsiden, så da var det på tide med en liten prøvetur.


Jeg vet ikke om det er mulig å ikke like utseendet på CLA Shooting Brake, jeg liker det veldig godt!

Et lite videoklipp som viser litt design:


Så en liten titt på forsetene.


Skinn-Alcantara, og gode seter, generelt høyt komfortnivå i denne bilen som fortsetter det fine designet inne. Forsøkte ikke stille på setet på min lille prøvetur, for det var så greit innstilt da jeg satte meg inn.


Her ser du litt av det fine førermiljøet, og det svært gode rattet. Har ikke kjørt nok Mercedes til at jeg er helt «vant med» at det er så mange sentrale spaker gjemt bakom rattet, som girspak og cruisecontrol, men det er jo sånt man raskt blir vant med, og alt fungerer fortreffelig.


Komfortabelt, såpass intuitivt at du relativt raskt lærer deg hvordan du får utført ulike kommandoer. Bra materialvalg!


Du kan velge hvor mye du vil se av kameraene som filmer bak bilen. Vet ikke om menyene finnes på norsk, søkte ikke etter det på min korte tur.


Her har du flere kameraer som viser hva som skjer bak bilen, kan være veldig nyttig om du rygger ut i traffikert vei.


I teorien kan man sitte 3 bak, men to personer som ikke er veldig lange sitter helt klart mer komfortabelt. Coupéformen stjeler en del plass på vei inn/ut av bilen, så pass hodet!


Rett og slett lekkert design! Svært stilige eksosrør! Bakluka på bilen jeg prøvde var elektrisk.


Skal du ha barnevogner, reisesenger og høye stoler med på tur så velger du kanskje ikke denne bilen, men om ungene ikke er så alt for små så er jo denne designperlen helt klart verdt å vurdere! Bagasjeromsplassen er fint brukbar! Er nok en fordel om du ikke skal ha inn veldig brede gjenstander, kan bli litt krøkkete. Samtidig må Mercedes få ros for at de velger design fremfor funksjonalitet – for her ønsker kundegruppen design FØRST! Kult!


Bilen starter på 349 600 hos Agder Bil i Arendal, og har samme motor som i bilen jeg forsøkte, men uten automatgir. Den 122hk bensinmotoren drar veldig greit, og jeg trodde ikke helt at den «bare» har 122hk, den kjentes da vesentlig mye sprekere ut! På bensinmotor får du også 156hk, 211hk og 360hk (de to sterkeste kan du få med 4×4).
Bilen har 2 dieselmotorer, en på 136hk og en på 177hk. Velger du bilen med 360hk bensinmotor er startprisen på 880 800 før du velger og vraker i alt mulig ekstrautstyr, så du kan nok få vippet prisen over millionen på denne bilen om du vil.


Kan helt klart anbefale en prøvetur med Mercedes-Benz CLA-Klasse Shooting Brake, og bor du i Aust-Agder er nok Agder Bil i Arendal et naturlig valg.

Takk til Agder Bil AS for lån av bilen!

Andre som har testet CLA Shooting Brake:

Autofil
BilNorge
E24

Annonse