Slik holder bilen seg i verdi

REKLAME – Gjesteinnlegg

Nye biler mister raskt verdien, og det kan være dyrt hvis du som bileier ikke tar dine forholdsregler. I denne artikkelen har vi samlet en noen tips til deg som ønsker å få bilen din til å beholde mest mulig av sin opprinnelige verdi. 

 

Dato 08.07.2020 @ 09:41

Beskytt bilen din mot vær og vind

Vær og vind kan slite på bilen din, og både lakken og mekanikken kan få store skader. Spesielt om vinteren er understellet et utsatt område der veisalt og vann kan utvikle rust, noe som kan være dyrt å bli kvitt. Hvis du kjører ofte på saltede veier, så er det beste du kan gjøre å spyle den ofte, gjerne hver uke. Bremsene og hjulene er ekstra utsatte, og her gjelder det om å være ekstra nøye. Og husk å rengjøre bilen hele året rundt – også om sommeren. 

Når bilen står parkert, så sier det sier seg selv at en lukket garasje er en god idé, slik at bilen ikke står utenfor når det regner, hagler, stormer eller snør. 

Regelmessige service og ettersyn lønner seg

De fleste vet at bilen fra tid til annen trenger en lovpålagt servicesjekk for å sikre at alt er som det skal være og at bilen er trygg å ferdes med på veiene. Selv om det er mange som ser på service og ettersyn som kun ekstrautgifter, så kan det å kjøre forbi bilmekanikeren oftere enn det loven krever faktisk være en god investering. Her kan du få innsikt i feil og mangler du kanskje ikke har oppdaget og få dem fikset før de utvikler seg til noe mer alvorlig. Det er ikke bare irriterende å la bilen stå lenger enn høyst nødvendig på bilverkstedet, men det kan også bli veldig dyrt.

Det er mange som lever på et forholdsvis stramt budsjett, og uforutsette utgifter kan være med til å skape store problemer for den enkeltes økonomi. Men selv om økonomien er trang, så kan man fort sette av en hundrelapp eller to i løpet av uka ved å for eksempel droppe et cafébesøk eller en kinotur og heller investere i aksjer. Det er stadig flere som prøver seg på aksjemarkedet, og hos https://aksjebloggen.com/ får du tips og råd til hvordan du best kan investere pengene dine.

Bruk bilen når det er nødvendig

Det siste rådet for å sikre at bilen din beholder mest mulig av sin opprinnelige verdi, er å begrense bruken av bilen så mye som mulig. Selvfølgelig skal du bruke bilen når det trengs – ellers er det ingen grunn til å kjøpe den. Men det som forårsaker størst verditap er bruk og slitasje, inkludert for eksempel kjørelengden, og nettopp derfor kan det lønne seg å tenke seg om en ekstra gang om det virkelig er nødvendig å bruke bilen og heller ta sykkelen eller bussen. På den måten sparer du på bensinregningen også, i tillegg til å skåne miljøet.

Kategori: