Norgespremiere på Audi Q2 og A5 Coupé

Tok meg en tur til Gromstad for å se på nyhetene.

Dato 25.06.2016 @ 13:39


Audi viste fram Q2 og A5 Coupé på Gromstad Auto i Arendal onsdag 22/6-16.
Tenkte jeg måtte ta turen og se litt på dem.


Audi Q2 nærmest i gult er en helt ny bilmodell fra Audi, A5 har Audi hatt en stund, men nå kommer den i fornyet utgave, først som Coupé, senere med flere dører.


Audi Q2 er en liten SUV, men har neppe lagt vekt på offroadegenskaper.
Det å kunne sette seg mer rett inn i bilen istedenfor å sette seg ned i den er det en god del som setter pris på.
Designmessig synes jeg også at Q2 er noe tøffere enn Q3 og Q5.


Her et nærbilde av en designdetalj, flere slike detaljer på en Q2, som gjør at den i hvert fall foreløpig skiller seg fra sine større søsken.


Gode seter i Q2, disse har «skinn Milano» som nok koster litt ekstra. Prisene på Q2 skal komme i løpet av august, og da kan også bilen bestilles.
Bilen skal komme til Norge i november.


Når det gjelder girspak får ikke Q2 den samme girspaken som i A4 og oppover som er meget kort og firkantet på toppen, men har en mer tradisjonell variant.
Meget godt ratt, som nok også er ekstrautstyr i denne varianten med flat bunn.
Jeg er lang, men har fin plass i forsetet, og god utsikt.


Her er mye velkjent for de som har forsøkt en nyere utgave av Audi A3. Ryddig og eksklusivt interiør, samtidig ikke likt som A4 og oppover.


Det å komme seg inn og ut av baksetene var litt mer kronglete for meg, og plassen der bak var noe snau i takhøyde og i benplass.
For folk på 180cm og nedover er nok ikke dette noe kronglete plass å forholde seg til.


Design er en smakssak, men jeg føler kanskje at Q2 har litt potensiale med designet her bak, kanskje spesielt på baklyktene?
Jeg hadde nok hatt sansen for en noe smalere variant. Ellers er det litt stilig med bunnplata som trekkes litt opp bakpå bilen. Gir et litt tøffere inntrykk.


Du kan få bilen med og uten Quattro firehjulsdrift. Du kan få den med 3 bensinmotorer og 3 dieselmotorer.
Bensin: 1.0 TFSI med 116 hk, 1.4 TFSI med 150 hk og 2.0 TFSI med 190 hk (fra juli 2017). Vil tro de 2 siste er ganske fine til bilen.
Diesel: 1.6 TDI med 116 hk, 2.0 TDI med 150 hk og 2.0 TDI med 190 hk. Her er nok også de to siste mest artige til bilen, men den minste holder nok også greit.
Motorene kan du få med eller uten S tronic automatkasse.


Audi Q2 kan ikke skilte med veldig stor bagasjeplass, men den vil nok holde for veldig mange.


Jeg tror enda flere i Norge hadde kjøpt Q2 om den ble levert som ladbar hybrid, men den kommer nok til å selge bra.
Mistenker mange kommer til å kjøpe den med 1.4 TFSI bensinmotor, for denne kule bilen er det nok mange i bynære strøk som kommer til å få sansen for, og der er ikke dieselandelen så høy lenger. Her jeg bor, i Grimstad, kommer nok diesel til å være nesten like populært, men politikerne i Oslo og Bergen gjør jo noe med bruktmarkedet, og det tenker jo folk på selv om diesel er det lureste alternativ for den som kjører lenger avstander.


A5 Coupé kommer i ny drakt, og har fått den nye «sprekkløse» panseret som A1 og A4 har fått. Før var det en solid glipe på panseret som avslørte hvor panser og resten av bilen skilte lag. Nå er dette skillet langt mindre åpenbart mer på siden av panseret. Lekkert spør du meg!


Her snakker vi veldig gode seter, men du setter deg ned i en A5, det er det ingen tvil om.
Mer effekt ut av de 5 motorene den kommer med, og lavere forbruk.
Her finner vi igjen den noe mer firkantede korte girspaken fra A4 og Q7.


Ganske dypt bagasjerom, men med noe begrenset innlastingsluke. I forrige utgave med bakdører fulgte bakruta med bakluka, og bagasjeplassen var veldig lett å utnytte. I Coupé er det litt mer «jobb» å hente ut det som er nærmest bakseteryggen. Du får 465 liter til disposisjon baki her, mot 455 liter i forrige A5.


A5 har et lekkert design fra alle vinkler, her utstyrt med en 2.0 TFSI med 252 hk og symmetrisk med 2 potter bak.


Prisene på nye A5 kommer i august, og bilen kommer til forhandlerne i oktober.

Moro å få se nye biler som kommer, men bloggen min kommer nok til å bli preget av prøvekjøringer, og ikke premierer som dette.
En lur måte å få vite om slike premierer på er å følge dine lokale bilbutikker på Facebook.

Annonse
Bilmerke:
Drivstoff: