IONITY kommer med hurtiglading for el-biler (jan 2018)

Med hurtigladere fra IONITY kan ladehastigheten økes betraktelig i fremtiden.

Dato 17.01.2018 @ 15:27

Circle K på Kjerlingland ved Lillesand skal få 4 hurtigladere fra IONITY.

 

Foto: Ford Motor Company

Ford Motor Company, Volkswagen Group (med Audi og Porsche), Daimler AG (Mercedes-Benz) og BMW-Group har gått sammen om å danne IONITY i slutten av 2017. IONITY skal få på plass mange hurtigladestasjoner, og de skal på plass raskt.

Circle K Norge er partner med IONITY, noe du kan lese mer om i deres pressemelding.

For oss som bor på sørlandet, og forsåvidt også for alle som ferierer her, eller bare kjører forbi, er det bra at det kommer 16 hurtigladere på Circle K på Kjerlingland, like ved Lillesand. Saken er til behandling hos Lillesand kommune, men man må vel regne med at det går gjennom der.
Oppdatering 2/3-18. Jeg var inne og så på saksbehandlingen, og søknaden er godkjent.
Det er allerede noe ladestasjoner her, men 800v/350kw lading fra IONITY blir noe ganske annet.

Ser også på sakspapirer fra kommunen at det ligger inne søknad om Tesla hurtiglader, så dette kan jo virkelig bli et viktig ladepunkt på Sørlandet!

Daglig leder på Circle K Kjerlingland, Robert Butler, forteller at de vil bli en pilot-ladestasjon, noe som vil si en av de første ladestasjonene i Norge fra IONITY.
Selv om alle 16 ladestasjonene er i bruk samtidig vil ingen få noe mindre enn 150kw lading.

Det priorioteres i første omgang ladestasjoner langs hovedveinettet, slik at man enkelt kan kjøre fra Oslo til Stavanger, eller til Bergen, eller til Trondheim med et helt normalt «dostopp» på ca 20 minutter. Planen er at slike ladestasjoner skal komme på plass i 2018. Så vil det utbygges videre etter dette.

De vil også kunne brukes av biler som ikke kan ta imot mer enn for eksempel 50kw, for ladestasjonen vil passe på at el-bilene får det de kan takle.

Standarden som skal benyttes på IONITY sine hurtigladestasjoner er CCS, Combined Charging System.
Har du da en CCS-plugg og en bil som kan ta imot 350kw, vil ladingen gå fort unna.

Jan Hauge Ihle er regiondirektør for Nord-Europa, og da Audi e-tron Quattro concept ble vist i Norge for første gang i januar fortalte han litt om IONITY, og ladestasjonene som er på vei:


I videoen nevner han flere plasser der de tidlig skal få på plass ladestasjoner her i landet, blant annnet Dal v Gardermoen, Rygge og Kjerlingland.

Det skal naturligvis også komme på plass ladere nedover Europa, slik at du raskt kan reise på ferie nedover Europa med el-bil selv om du ikke har Tesla.

Blir bra å få ladere på Kjerlingland, spesielt om man skal med ferga, eller kommer fra ferga – og vil fylle på litt strøm mens man tar en kort pause.

Annonse
Drivstoff: