Hilste på Volvo V60 CC i Operaen (des 2018)

På Volvo Cars Norge sin årlige julelunsj ble i år nye Volvo V60CC vist fram til oss som ikke så den på Beitosprinten eller ved en annen anledning etter lanseringen 25/9.

Dato 14.12.2018 @ 22:34

På julelunsjen var det besøk fra politiker (Helge André Njåstad) og fra Polestar (Duncan Forrester), og for de som ikke visste det, fram til 2021 er el-biler og avgifter fredet, men fra 2021 til 2025 må man regne med gradvis innfasing av mva og avgifter for el-biler også.

Bilen kler igrunnen best å ikke ha duk på seg. CC står for Cross Country, og en slik bil har noe høyere bakkeklaring enn en vanlig V60, og en del røffere plast-detaljer som skal fortelle at bilen tåler litt mer hyttevei enn en vanlig V60.

Frontleppa er også i plast, for det vil kunne dukke opp situasjoner for en bil som dette der en metall-leppe kan bli både upraktisk og kostbart.

Fint førermiljø, som man kjenner igjen fra vanlig V60. Jeg klarer ikke å finne noe spesielt med interiøret i farten som gjør at denne CC-modellen skiller seg ut. Et R-design ratt synes jeg er ganske mye stiligere å se på.

Meget gode seter, men de er nok valgt fra listen over ekstrautstyr, for det var en del «ekstra» funksjoner med i setet her.

Om V70 het XC70 i denne versjonen av bilen, så er det nå noe de har sluttet med i Volvo. XC er forbeholdt SUV’ene, og stasjonsvognene med ekstra bakkeklaring heter CC (Cross Country) nå. Jeg hadde ikke med meg målebånd, banankasser eller barneseter til Operaen i Oslo, men det er nok en mulighet for at baksetet var noe bredere i XC70 enn det er her.

Greit med luft over hodet mitt i baksetet her når det ikke er panoramasoltak.

Knærne mine får også plass, men jeg undrer meg litt over at Volvo velger å ikke tilby USB-plugger bak. 12v har du, men da må du liksom kjøpe en ekstra liten plugg om du vil ha USB til kidsa.

Knevinkelen voksne får bak her gjør at det blir barn som sitter bak.

Bagasjerommet er på 529 liter fra gulvet og opp til toppen av baksetene, VDA-normen (som ikke alle følger).

Under bagasjeromsgulvet er det litt saker og ting som har sine faste plasser, og litt ledig plass om du ikke har reservedekk baki her.

Knapper for å legge ned baksetene, og knapp for hengerfestet. Du kan dra med deg 2 tonn. 12v bak her også til kjølebag eller annet i bagasjen man vil ha strøm til.

V60 CC kommer til Norge til våren 2019, da først med T5-bensinmotor og D4-dieselmotor. Det kommer også en mildhybrid og en plug-in hybrid på et senere tidspunkt.

Jeg gleder meg til å teste V60 CC når det blir mulig. Trenger du en større bil enn V60 CC kan du jo vurdere en V90 CC.

Annonse
Kategori:
Bilmerke: