Toyota Corolla – bilen som aldri går ut på dato

REKLAME – Gjesteinnlegg

Når millioner av mennesker på tvers av landegrenser velger den samme bilen år etter er, er det verdt å ta en ekstra titt under panseret. I dag ser vi nærmere på bestselgeren Toyota Corolla – verdens mest populære bil gjennom tidene.

Les videre for å lære hva som gjør akkurat Toyota Corolla så spesiell, og få råd om hvordan du kan finansiere din egen bil.

 

Dato 16.10.2020 @ 13:31

Foto: Vasilios Muselimis

 

Toyota Corolla – en suksesshistorie

Enkelte biler går aldri ut på dato, og Toyota Corolla er en slik bil. Hvert førtiende sekund blir en Toyota Corolla solgt ett eller annet sted i verden, og bilen blir produsert i 16 forskjellige land for å møte den globale etterspørselen – faktisk er dette den eneste bilen i verden som produseres på alle fem kontinenter.

Toyota Corolla ble lansert i 1966. På den tiden var det å eie en bil en drøm i seg selv, og etterspørselen etter gode og moderne familiebiler eksploderte. Toyota klarte å møte etterspørselen med perfekt timing. I 2018 rullet 12. generasjon ut på veiene, og Corolla troner stadig listene over mest solgte biler i verden. I dag er det solgt mer enn 45 millioner Toyota Corolla på verdensbasis.

Foto: Nybiltester

 

Ny eller brukt – Toyota Corolla er et godt valg

Drømmer du om å eie en klassisk Toyota Corolla, eller er du kanskje interessert i en mer moderne modell? Toyota Corolla er et trygt bilkjøp uansett. Skal du kjøpe brukt får du mer bil for pengene, men det krever litt mer av deg som kjøper. Slik unngår du kostbare feil ved kjøp av bruktbil:

• Prøvekjør bilen før du går med på å kjøpe den.
• Sjekk serviceheftet og forsikre deg om at bilen har vært på service jevnlig.
• Få en mekaniker til å se over bilen, eller ta den på NAF test.
• Sjekk at vognkort og bil samsvarer, at selgeren er den virkelige eieren av bilen og at kjøretøyet ikke har heftelser (gjeld).
Ta et billån med salgspant i bilen, eller egenkapital som sikkerhet.

Foto: Nybiltester

 

Tidenes comeback-bil

Mange undret seg nok da Toyota besluttet å fjerne Corolla fra modellutvalget, og erstattet det med Auris i 2006. I 2018 ble imidlertid navnet reintrodusert på hele tre nye modeller – 5-dørs kombi, 4-dørs sedan og stasjonsvogn, alle med det siste innen hybridteknologi.

Det ble en testvinner, og et solid comeback for Corolla-navnet. I 2019 tronet Toyota på den globale salgstoppen med mer enn 4,3 millioner solgte biler, og en markedsandel på 10,3 %. Corolla var det suverent mest solgte merket.

Slå til på kort varsel med finansieringsbevis

Skaff deg et finansieringsbevis når du skal kjøpe bil, så kan du ta deg god tid til å gå på visninger og teste forskjellige biler. Da har du også mulighet til å slå til på kort varsel, dersom drømmebilen plutselig dukker opp til en god pris.

Er Toyota Corolla din drømmebil? Da er du ikke alene. År etter år har Corolla tronet salgstoppen globalt, og med hybride modeller tar de også klimavennlige markedsandeler. Dette er en bil du trygt kan kjøpe, uansett om du ønsker en bil med gode kjøreegenskaper, eller planlegger å selge videre om noen år.