Test av VW Golf Alltrack (sept 2017)

Golf finnes i mange varianter, også som Alltrack med noe mer bakkeklaring og plater på bilens underside foran og bak for ekstra beskyttelse.

Dato 01.10.2017 @ 16:17

Golf Alltrack er en forhøyet Golf stasjonsvogn, med en del ekstra detaljer i underkant av bilen som vitner om at den skal takle litt røffere forhold.
Startprisen er på 422 300, som er ca 100 000 mer enn billigste Golf stasjonsvogn, men den har jo da 2 liters diesel med 150 hester og 4Motion i tillegg til utseendet og forhøyet bakkeklaring.

Jeg testet en 2 liters diesel med 184 hester, en sterk og artig motor. Man kan også få den med 1,8 liters bensinmotor med 180 hester, noe jeg mistenker er en motor som kommer til å selge bra på tross av noe mer forbruk enn dieselmotoren, på grunn av lokalpolitikk i store byer som Oslo og Bergen. 465 800 er startprisen med bensinmotoren. 457 300 med den sterke dieselen.

Setene er komfortable, ikke så god plass i dem som i setene til Passat naturlig nok, men det skal godt gjøres å ikke klare å sitte behagelig her.
Selv er jeg glad i el-seter med minnefunksjon, noe bilen jeg testet ikke hade, men det kan bestilles om man har skinnseter.

Interiøret i en Golf Alltrack er meget oversiktlig og ryddig. Kjenner igjen det meste fra Golf leasing-bilen vi har hatt i 3 år nå, selv om infotainmentskjermen er nyere, og denne har fått Active Info display.

Veldig glad i VW sin adaptive Cruisekontroll, som styres fra rattet, svært velfungerende og komfortabel versjon av adaptiv cruisekontroll.
På bildet over ser man også Active Info Display, med kartvisning mellom de to runde instrumentene.
Du kan naturligvis bestemme hvordan dette skal se ut, og hva som skal vises.

Baksetet er rommelig nok for 3 barn, og jeg får også plass der bak takket være stasjonsvognformen som gjør at taklinjen ikke synker ned.

Mange tenker nok at man «må» velge Passat for å få familiebil fra VW, men når man åpner luken til bagasjerommet på VW Golf Alltrack ser man at dette kan holde for svært mange med tanke på plassen til bagasje.

En tanke smalere enn Passaten, men svært langt lasterom med utforming som gjør at plassen er lett å utnytte. Integrert sikkerhetetsnett opp til taket er det også, akkurat som jeg liker det!

Jeg kan anbefale en tur innom Gromstad Auto for å teste Golf Alltrack om du skulle være innom Sørlandet og Arendal en tur.

Faren er at du kan bli svært glad i bilens mange kvaliteter, og reise hjem med en selv.

Annonse
Kategori:
Bilmerke:
Drivstoff: