Test av nye VW Passat GTE (sept 2017)

VW Passat får du som GTE, ladbar hybrid, en motor-løsning som mange vil ha.

Dato 26.09.2017 @ 16:16

Passat GTE har ikke gjennomgått så store endringer fra sist jeg testet den, men noen små endringer er det.
Uansett endringer eller ikke er Passat GTE en meget god bil å kjøre, og at det er en ladbar hybrid blir bare en ekstra bonus.
Startpris er 460 000.


Jeg tror egentlig ikke VW selv definerer denne bilen som ny, men jeg tar meg den friheten, selv om den ikke har endret noe utvendig utseende.
Bilen jeg ville hatt utstyrsmessig koster et lite stykke over 500 000. Bilen er med andre ord godt utstyrt i utgangspunktet.


Gode forseter med støtte både her og der, mistenker man kan kjøre langt uten å bli nevneverdig sliten.


Pent og ryddig interiør, og den mest observante vil her oppdage en forskjell fra forrige GTE jeg testet i skjermløsningen for infotainmentsystemet.
I forrige utgave var den omringet av knapper, men nå har den fått touch-skjerm istedenfor, og dermed er knapper integrert i skjermen.


Rattet er godt å holde i, og har girpadler man kan gire manuelt med dersom man ønsker dette. Nede til venstre for girspaken har man en E-mode knapp der man velger hvordan hybridsystemet skal oppføre seg. Man har også en artig GTE-knapp om man vil ha max power fra begge motorer på en gang, moro!


Plassen i baksetet må kunne defineres som god, selv med en solid gulvklump for den som sitter i midten bak.


Om man liker en bil sitt design vil alltid være en smakssak, men jeg har nå ihvertfall sansen for designet på Passaten.


Stor bagasjeplass, lett å utnytte, og med integrert sikkerhetsnett for bagasjen i bagasjeromskjuleren blir jeg lett fornøyd.
Synes forsåvidt sikkerhetsnett for bagasje burde bli obligatorisk standardutstyr på linje med airbag, men husk bare å velge det, ikke alle som har like fleksibel løsning for bagasjesikkerhet som dette!


Klarer du å se ladeluken? Til høyre for logomerket. Litt stilig at man ikke ser det så tydelig som på en del andre biler.

Kan varmt anbefale en prøvetur med Passat GTE dersom du ønsker en ladbar hybrid med god plass til folk og bagasje, god futt med GTE-knappen, og litt luksusfølelse på toppen av det hele.

Takk til Gromstad Auto for lånet av Passat GTE!

Annonse
Kategori:
Bilmerke:
Drivstoff: