Test av ny Renault Grand Scenic (mars 2017)

Folkefrakteren Scenic i stor versjon er ny, og jeg har testet den.

Dato 22.03.2017 @ 15:22


Nye Renault Scenic bør du ta en nærmere titt på dersom du i utgangspunktet trenger 5-seter, og 7 seter sånn en gang i blant.
Du bør også ta en titt på den om du surfer, eller ønsker andre litt lange ting inni bilen innimellom.
Vil du ha «mye bil for pengene» må du bare ta en nærmere titt på denne bilen!


De fleste biler med tilgang på 7 seter har som regel hatt litt kjedelig utseende, kanskje med unntak av Citroën Grand C4 Picasso, men nå kommer det flere stilige biler med 7 seter i seg, og Renault Grand Scenic er en av dem. Fine linjer her!


Jeg hopper rett til denne bilens aller råeste styrker, fleksibilitet og lasting av lange gjenstander.
Her har jeg lånt et bilde fra borsjyren til Renault Grand Scenic, ikke så lett for meg å få tatt bilder som dette selv.

Har en kollega som liker windsurfing, og som synes det er litt få biler for tiden der høyre forsete kan legges ned, vel, her har du en som kan akkurat dette.
Skal man «stusse» på noe må det eventuelt være at det ikke er 3 separate seter på andre seterad, men for de fleste er 1/3 – 2/3 fleksibelt nok.


Knapper i bagasjerom til å legge ned seter, veldig kjekt, og sitter du i førersetet og noen skal laste inn, kan det styres fra infotainmentsystemet også, ihvertfall i BOSE edition. Hvilket bringer meg over til bilens andre store styrke, nemlig prisen.
Prislisten er kort, og listen over tilgjengelig ekstrautstyr også. Du kan velge mellom ZEN og BOSE edition, og forskjellen i pris er kr 30 000.
Startprisen er på kr 349 900 og du får den med automatgir dieselmotor og BOSE edition fra 394 900 – bensin og manuelt gir i BOSE edition koster noe mer, kroner 404 900. Spør du meg er dette veldig mye bil for pengene!
For ca 25 000 ekstra har du med alt av ekstrautstyr, som metallic lakk, panorama soltak, el-seter i skinn med massasje og blindsonevarsler med 360 graders sensor.


Jeg testet BOSE edition med diesel på 110 hk og automat, og for meg er det jo naturlig å sammenligne den med 7-seteren jeg selv har, Citroën Grand C4 Picasso. Jeg ville nok lagt 9000 på bordet for skinnseter med 8 veis el-justering, og stusser kanskje litt når jeg rygger at ryggekamera ikke spretter opp noen plass, men ryggesensor istedenfor. Det står i brosjyren at Pack Parking med ryggekamera er ekstrautstyr, men finner den ikke i prislista. En glipp?
Men Renault Grand Scenic er virkelig mye mer moro på svingete veier, mer fast i fisken for å si det sånn. Samtidig har den god komfort.
Nå testet jeg den ikke på en skikkelig langtur, men det hadde vært interessant å finne ut en gang om den er like komfortabel der som min Grand C4 Picasso.


Her er midtkonsollen i bakre posisjon, slik at du har god tilgang til koppeholderne. Jada, den er justerbar.


Her har du midtkonsollen i fremre posisjon, noe som gir deg mer armlene. Fiffig løsning! Store lagringsrom er en del av de praktiske løsninger i bilen, så er også rom med kjøling.


Her er førermiljøet på kvelden, trivelig, og som du sikkert har sett allerede er det fint blått stemningslys inni bilen. Behagelig på kvelden.
BOSE edition har også Full LED frontlys, det gir bra belysning. Automatisk nedblending er vel kanskje selvfølge i nye biler nå, og denne har også det.


Baksetene på andre rad kan skyves 1/3 og 2/3 i lengderetning, om du ønsker mindre bakseteplass og mer bagasjeplass.
Eller de kan skyves bakover dersom noen voksne skal sitte her. Flatt gulv også for den som sitter i midten er veldig gunstig!
Det er bare de ytre seteplassene på andre seterad som har ISOFIX, ikke på midtsetet.


Stilige linjer bak også. Ble litt skuffet over at bakluka ikke var elektrisk, for slike biler «samler dritt» bak.
Klarer ikke finne el-bakluke på mulig ekstrautstyr heller.
Når det er sagt har den adaptiv cruisekontroll, head-up display og mye annet utstyr som er kjekt å ha.


Bagasjerommet med 5 seter i bruk er stort, men i antall liter blir det ikke så voldsomt fordi man teller bare opp til kanten på setene på andre seterad. Men ikke bry deg om literne her, det er plenty plass til bagasje, barnevogner og alt du vil ha med deg. De to bakerste setene ligger flatt i bagasjeromsgulvet. Velger du bilen som 5-seter vil du få større bagasjeromsplass.


Vil du ha mye bil og mye plass for pengene, bør du sjekke ut nye Renault Grand Scenic.

Takk til JM Auto for lånet av bilen! Det var en veldig trivelig bil som jeg gjerne tester på en langtur en gang!

Andre som har testet Renault Grand Scenic:
DinSide Motor
Bil og Motorbloggen

Annonse