Test av Peugeot 308 (mai 2014)

Peugeot 308 ble «Car of the year 2014», og da syntes jeg jo jeg måtte sjekke om kanskje den kunne være aktuell.

Dato 30.05.2014 @ 09:04


Det er jo alltid spennende å teste en testvinner, og denne bilen var en godt utstyrt fornøyelse å teste, og å kjøre.


Kofortabelt sete (selv om vinkelen ikke kan justeres) og trivelig førermiljø.


De som sitter i baksetet kommer ganske langt opp, fordel for barn, men ikke for voksne.


Romslig baggasjerom i forhold til de bilene jeg hadde testet hittil, så om baggasjeromsplass betyr noe spørs det om ikke dette er størrelses-klassen du bør lete i.


Pent design på 308.
Må likevel innrømme at det var en del ting jeg stusset på, cruisekontrollen for eksempel, virker IKKE om du vil bruke den i hastigheter under 50 km/t – må vel innrømme at jeg synes Cruise er svært nyttig gjennom Grimstad sin 30-sone i sentrum, så for meg er det et savn å ikke ha cruise før man kjører over 50 km/t. Det er etter mitt skjønn i lavere hastigheter enn 50 at det blir en del fotgjengere, syklister og flere kryss man skal følge med på, da er det en smule praktisk å slippe å følge med på at farten ikke blir for stor samtidig.


Om du ser på turtelleren til høyre vil du oppdage at den er speilvendt, men at ikke noe annet er speilvendt… den går altså «feil vei»… jeg er vel passe snål som irriterer meg over sånt vil jeg tro, men likte ikke det.
Ellers var det pent og ryddig å se på 308’s dashbord.


Noen har kanskje lagt merke til denne annonsen i VG på nett, eller andre plasser på nett?
Ettersom jeg lurte på å lease bil ble jeg naturlig nok interessert i denne annonsen.
Glad jeg tok turen til Peugeot, for da lærte jeg mye om at det er STORE forskjeller i hva som er inkludert i en leasingavtale!
I denne var det 10000 km per år (altså 5000 km færre enn de fleste andre per år), vinterhjul var ikke med…
Forsøkte å få en pris som var litt lettere å sammenligne med andre tilbud, og ba dem øke km til 12000… legge inn litt basic utstyr, og vips var månedsbeløpet oppe i 2240!

Denne bilen kjørte jeg bare 10 minutter, og prisen gjorde det uaktuelt å bruke mer tid på den… men skal du kjøpe istedenfor å lease kan det jo være et trivelig kjøp om du liker franske biler.
Her blir det med andre ord ikke noen +/- liste – føler ikke 10 minutter med bilen gir meg rett til å lage en slik.

Her kan du se en liten VIDEO som Peugeot har lagt inn på YouTube – reklamesnutt for 308. Litt usikker på sammenhengen mellom bilen og damen som bader, men det er kanskje noen som kan forklare meg den?

Annonse