Test av BMW M140i xDrive (okt 2017)

BMW M140i er en relativt liten bil med mange hestekrefter, dette lukter moro lang vei.

Dato 18.10.2017 @ 16:21

Når en bil som veier 1380kg blir utstyrt med en 340 hk 6 sylindret M Performance Twin Power bensin rekkemotor, da blir det rett og slett moro, og BMW’en må defineres som sportsbil! Bør også nevnes at den har 500NM og 0-100 på 4,4 sekunder.

Når dette står bakpå en BMW 1-serie, er det ganske vilt å kjøre den! Opplevelsen som kombinerer heftig lyd med vilt fraspark anbefales!


Tar du deg en tur innom BMW sine sider om bilen kan du høre motorlyden, den er en opplevelse!
Chassi og bilens design bærer også preg av at den er en M… Tøff og stilig på en gang.


Forsetene er faste, men gir god støtte i alle retninger, så du sitter godt i dem.

Ryddig og logisk førermiljø, som man bør kunne forvente av BMW.
På grunn av den noe vanedannende motorlyden ble det lite bruk av stereoanlegget, men måtte jo sjekke at lyden var så god som jeg forventet også der, og det var den naturligvis. Nå står HiFi høyttalersystem fra Harman Kardon på ekstrautstyrslista på denne bilen, så noe annet enn meget god lyd ville være sjokkerende.

Rattet er i alcantara, som det var i M2 også, og er særdeles godt å holde i og håndtere. Girhendlene bakpå rattet er gode å bruke, og blir jo litt ekstra moro i en bil som dette. Ble ikke til at jeg testet cruisekontrollen, men bilens langturegenskaper er vel kanskje det eneste jeg er litt usikker på, for du har såpass god kontakt med underlaget. Støy snakker jeg altså ikke om her, for den er godt dempet. Jeg har ikke testet bilen lenge, men lurer på om man kan bli litt sliten på langtur? Dere som eier en slik får eventuelt korrigere meg.
Testet en 330i rett etterpå, bare for å sammenligne litt, og kjente raskt en bedre langturkomfort i den.


Litt karbon her og der gjør seg i en så sportslig bil. Knapper er logisk plassert, men det er jo noen av dem som man skal gjøre seg litt kjent med før man kjører avgårde.

Hva koster noe slikt som dette? Vel, grunnprisen for en M140i xDrive ligger på kr 648 700, men så vil man nok ha noe ekstra utstyr…
Bilen jeg testet kostet 771 000, men jeg tenker faktisk for en gangs skyld at jeg kunne klart meg uten noe av det ekstrautstyret som var med.

Bilen har baksete, men i en bil som dette finner du meg i førersetet, den er alt for morsom å kjøre til at jeg kan gå med på å sitte bak.

Ikke akkurat beskjedne skjulte potter på denne, men med symmetri som dette går jeg fint med på det.


Bilen var på besøk i Arendal i forbindelse med Bavaria sitt xDrive Roadshow – kommer de på besøk til en forhandler nær deg MÅ du ta turen og få deg noen gode bilopplevelser!

Kan anbefale en tur innom Bavaria Arendal, der har de bilinteresserte og dyktige selgere du kan snakke bil med!

Annonse