Test av Audi A6 avant Sport Quattro (mai 2017)

Denne bilen er ikke ny på markedet, men nettopp derfor er den et potensielt kupp.

Dato 20.05.2017 @ 15:36


Audi A6 avant Sport er svært behagelig for øyet å se på. Den hadde en facelift i 2015, og kommer i ny utgave i slutten av 2018. Hvordan henger den med i konkurransen nå som Mercedes Benz har ny E-Klasse og BMW har ny 5-serie? Det måtte jeg finne ut av. Jeg fant vel heller ingen tester av Audi A6 i denne bloggen, så da var det på høy tid at det kom en.


Mørke bakruter, kule felger og fine linjer. Liten tvil om at Audi A6 er en lekker bil.


I disse forsetene er det enkelt å trives! Elektrisk justerbare og med minnefunksjon. Hadde bilen en helg og dro blandt annet på en 3-timers tur/retur Grimstad-Mandal, og koste meg hele veien! I en bil som dette setter man seg naturlig nok ned, så de som trives best med å sette seg mer rett inn bør heller se på SUV-løsninger.


Gode materialer omgir deg som sjåfør i denne bilen, og fordi bilen er avslått er infoskjermen rullet inn i dashbordet på dette bildet.
Godt ratt, men liker bedre at feltet nede på midten er åpent, skjønte ikke poenget med den plastsaken inni der.
Fordi rattet har store åpninger ser man rimelig greit hva som foregår på spaken bak for cruisekontroll.

Enkelte elementer føltes litt «forrige generasjon», men mistenker A6 har en del konservative kjøpere, som kanskje ikke er aller mest opptatt av å ha det aller siste og nyeste på alle felt, og de vil nok oppleve A6 som mer enn moderne nok, og avansert nok. Stusser litt over den noe store og klumpete løsningen for Head-up display. Selve løsningen fungerer bra, men får jo dashbordet til å se noe underlig ut.


Når du starter bilen kommer infoskjermen fram, og jeg merker det er forrige generasjon. Instrumentene bakom rattet er en blanding av elektronisk og analog, og for min del blir det en noe mindre spennende løsning enn Virtual Cockpit som nok er der på neste versjon av A6. Har man ikke kjørt mye ny Audi er det ikke sikkert man bryr seg noe særlig om slikt.


Til å være en kombinasjonsløsning mellom det digitale og analoge i instrumentpanelet, er det jo meget bra løst, det skal de ha.
Men tenkte noen ganger på at jeg gjerne skulle krympet turteller og speedometer som du kan i Virtual Cockpit.


I baksetet er det best for 2, for som i alle stasjonsvogner er det en utrivelig kloss for den som eventuelt må sitte på midten der bak. Det er de to yttersetene som har ISOFIX. Ellers et trivelig baksete.


De som sitter der bak kan selv styre med temperatur, og det er jo hyggelig for de som sitter der at de kan det.


Dersom du har panorama soltak blir det enda mer utsikt for de som sitter bak, og ettersom det kan åpnes kan varme sommerdager bli ekstra trivelige.


Audi har tradisjon for usymmetriske potter bak, det er gjerne 1 eller 2 rør på 1 side, så denne løsningen er jo rett og slett veldig lekker!
Bilen er lekrere enn bilder klarer å gjengi. Ettersom dette er en stasjonsvogn, er man jo gjerne spent på om det er greit med plass baki der.


Her har du helt klart god plass, og med fine løsninger for å feste småting så de ikke seiler rundt omkring baki der. Veldig enkelt å utnytte plassen baki der!


Hva kan en bil med 2 liters TDI motor med 190 hk Quattro og S-tronic + gedigens sportspakke koste?
Fra 620 700! Det er faktisk ganske så mye bil for pengene i dagens marked, for der er panorama soltak, parkeringsvarmer, sportspakke pluss og LED-pakke inkludert!


Jeg synes slike detaljer setter en ekstra spiss på totalopplevelsen! Samme med små LED-lys i interiøret på strategiske og gjennomtenkte steder.


Audi A6 avant Quatttro Sport er en lekker og meget god bil, med enkelte detaljer som ikke er helt supermoderne i forhold til nyere biler fra Audi, kan du leve greit med det kan du få deg en meget godt utstyrt godbil for godt under 650 000!
Prøv å få en like godt utstyrt BMW 5-serie eller Mercedes Benz E-klasse for den prisen, ja, det merkes at de er nyere, men spørsmålet er om du synes det er verdt pengene eller ikke, for de koster mer med like mye utstyr.


Ta gjerne turen innom Gromstad Auto neste gang du er i Arendal, så får du god hjelp med å finne din nye Audi.

Takk til Gromstad Auto for lånet av bilen, ikke spesielt moro å levere den tilbake.

Annonse
Kategori:
Bilmerke:
Drivstoff: