Test av Mercedes-Benz E-Klasse stasjonsvogn (okt 2016)

Hvor mange slike blir Taxi? Jeg tror mange!

Dato 27.10.2016 @ 14:44


Mercedes har nå kommet med E-Klasse stasjonsvogn, en bil som er svært populær for barnefamilier, og for andre med litt ekstra plassbehov.
Den er også meget populær som Taxi, og for handelsreisende, og det må jeg innrømme at det ikke er noe som helst problematisk å forstå!


E-Klasse stasjonsvogn er stilig designet fra alle vinkler, og den gir det eksklusive inntrykket som den bør med en startpris på kr 574 900. Da får du en E 200 d som har 150 hk, og 9 trinns automatgir. Jeg testet E 220 d, som har 194 hk og en startpris på 594 900. De som har lest litt i min blogg vet at en slik bil fortjener en del av det ekstrautstyret som Mercedes-Benz kan tilby. Det er ikke et stort problem å legge på 100 til 200 tusen uten at du føler at du har valgt alt ekstrautstyret du kan.


Bilen jeg testa hadde en del ekstrautstyr, men ikke el-sete med minne, så det var fortsatt en del mer man kunne valgt ekstra.
Uansett blir du ikke lei deg av å sette deg inn her. Skjønner de som likevel ønsker en høyreist bil man ikke setter seg ned i, men det blir jo snakk om smak og behag. Selv trives jeg med lave og høye biler så lenge sittestillingen blir bra. Det blir den her!


Mood-lights var satt på sterkeste nivå. Du kan velge mellom 5 ulike nivåer for den belysningen, og du kan velge farge ut fra et fargespekter. Var nesten som å komme inn i en fargevelger fra Photoshop. Stilig!
Du skal være relativt snodig skrudd sammen om du ikke trives bak rattet her! Jeg sliter litt med å forstå at det er mulig at en bil med såpass lavprofil-dekk/felger kan klare brostein, humper og fartsdumper så heftig behagelig og stille, uten å bli svampete eller upresis. Må prøves!


Moderne instrumentering med mange valgmuligheter fra knappene på rattet. Jeg kunne fint brukt hele timen min med denne bilen til å trykke meg rundt i ulike menyer og valgmuligheter. Visuelt vakre og brukervennlige menyer som det er trivelig å manøvrere seg rundt i. Droppet det, for måtte jo kjøre litt også.


Skjermen på høyre side er meget god, uansett hva den skal vise deg. Knapper og brytere i midtkonsollen gjør det enkelt å manøvrere seg rundt uten at du må lage fingermerker på skjermen.


Kjekt med ryggekamera som har god kvalitet når man kjører en 4,933 meter lang stasjonsvogn som jo tross alt koster en del.
Legg merke til alle valgmulighetene på høyre side av skjermen!


Litt klønete bilde av soltaket. Det er en slags stolpe på midten som «takduken» forsvinner inn i. Ganske stilig!
Gjør mye med lys og romfølelse for de som sitter bak.


Bakseteplassen er god, men det bør den jo også være når mange velger den som Taxi. Om du ikke skal kjøpe en kan du bare glede deg til du får sitte på med en!


Stilig design på E-Klasse stasjonsvogna bak også, og de som velger stasjonsvogn fremfor sedan gjør dette nettopp på grunn av den store bakluka og den plassen som er innenfor.


Og du vet liksom på forhånd at en E-Klasse stasjonsvogn leverer på bagasjeromsplass. 640 liter er det ikke mange stasjonsvogner som slår. Kanskje bortsett fra forrige versjon av E-Klasse stasjonsvogn som hadde 695 liters bagasjerom.
Plassen er også lett å utnytte, vet ikke hvor mye de siste 55 litrene savnes?


Mercedes-Benz leverer på opplevd kvalitet i materialvalg, design utenpå og inni, superb komfort, god følelse med underlaget, stillhet og kjørenytelse, og de leverer på plass. Ikke rart mange ønsker seg denne bilen!


Ønsker du å øke komforten enda litt kan du jo velge dekk/felger som ikke er fullt så lavprofil som dette, men det ser jo kult ut da, og bilen takler det bra!

Anbefaler en prøvetur i nye E-Klasse stasjonsvogn, svakheter?? Hmm… Måtte vel kanskje være den evindelige klumpen på gulvet bak for den som sitter midt i baksetet, men vis meg en stasjonsvogn som ikke har den… Ellers koster jo bilen litt da, det kan jo være et minus for en del.

Takk til Agder Bil for lånet av E-Klasse stasjonsvogn!

Andre som har testet E-Klasse stasjonsvogn:
Hegnar
En del andre tester av E-Klasse sedan, men finner du fler av stasjonsvogna så gi meg beskjed.
Her er min test av E-Klasse sedan.

Annonse