Sørlandets Bilmesse i Arendal 2018 (sept 2018)

Jeg tok turen til Sør Amfi for å få med meg årets bilmesse i Arendal, som pågår 15/9 og 16/9.

Dato 15.09.2018 @ 14:40

Sparebanken Sør Amfi i Arendal er for femte året på rad plassen for Sørlandets Bilmesse i Arendal, en glimrende mulighet til å sammenligne biler fra mange bilmerker på en plass.

Messen pågår 15/9 fra 10-17 og 16/9 fra 12-17, så i skrivende stund er det fortsatt gode muligheter til å få med seg årets bilmesse på Sørlandet.

Før bilmessen havnet i Sør Amfi var den nede i Arendal sentrum, en fin, men noe forvirrende plass å ha en slik messe, for det var ikke mulig å vite om folk var der fordi de var på handletur eller fordi de var interessert i bil. Når messen er innendørs er man også mindre sårbar for høstens noe skiftende værforhold, og man kommer lett i kontakt med folk som ikke har noen annen grunn til å være her enn at de har interesse for bil.

Interesse for bil har jo folk dersom de vurderer å skifte bil, eller fordi de er litt sånn som meg, at de faktisk er interessert i hva som rører seg i bilmarkedet hos de ulike leverandører.

Så dukker det gjerne opp noen godbiter på en bilmesse for de som er litt som meg, at de har sansen for det litt morsomme man kan få tak i på 4 hjul.

Jeg har ikke testet Suzuki Swift Sport eller Toyota Yaris GR enda, men det kommer nok etterhvert.

På en bilmesse dukker det opp en del nyheter, noen som ikke er tildekket…

…og andre som er mer tildekket og som da avdukes relativt tidlig på lørdagen, det meste av avdukinger skjer mellom kl 11 og 13, så vil du få med deg dem er det lurt å være tidlig ute første messedagen.

Jeg filmet litt da det var avdukinger:

Slik at du kan få se dem selv om du kanskje ikke var tilstede da bilene ble avduket.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio var en av godbitene på messa.

BMW M5 og Porsche Panamera e-hybrid er jo heller ikke feil å få med seg.

Ford Mustang er heller ikke en bil man så lett får sett i Arendal, om man ikke kommer på messa da. Det er en del krav til butikkstørrelse og egen Mustang selger for å få selge Ford Mustang, dermed selges ikke den hos Arendal Auto, men på messa kan det meste fikses.

JM Auto med Volvo og Renault slo til med årets stiligste stand (kåret av meg selv), med test center vegger fra Volvo Norge.

Helt til venstre her kunne man veie seg og finne ut hva det ville si ved en kollisjon i ulike hastigheter. Man ble fort mange tonn tung i 80 km/t.
Slankekur hjelper lite om farten er høy.

RSA-bil hadde laget om sin Fiat 124 cabriolet til en konkurranse. Finn de røde ballongene.

I tillegg til bilforhandlerne er det enkelte andre aktører som også er på plass, som her der Bilfag og Kanonbra reklame deler et område.

BilXtra hadde laget en liten butikk oppe på nivået der kantina er.

Her kunne man også få se hvordan ulike poleringsmaskiner og -midler fungerte.

På øvre nivå var det også utstilt en del klassiske biler.

De som besøker messa kan stemme på sin favoritt, også kåres det en vinner mot messens slutt på søndagen.

En bilmesse på Sørlandet kan jeg anbefale på det varmeste!