Oslo Motor Show 2022 – et lite overblikk (okt 2022)

Årets Oslo Motorshow går av stabelen i Lillestrøm for 13. året på rad fra fredag 28/10 til søndag 30/10. NOVA Spektrum på Lillestrøm er stedet, for mange bedre kjent under sitt gamle navn «Norges Varmesse». Her finner du 39.000 kvm med bilglede i mange former og fasonger. Kanskje et av årets største attraksjoner her er ikke bare en, men to Aston Martin Vakyrie. Både gate- og baneutgaven!

Dato 28.10.2022 @ 17:48

Oppdatering 30/10 – Nå har Oslo Motor Show stengt dørene, og kan konstantere en ny besøksrekord med 53 023 besøkende, forrige besøksrekord var i fjor med 47 274 besøkende.

OMS 2022 er stort, så her er det heldigvis inndelt i ulike haller. Det er hall «A» til «F». Her finner du alt som har motor og kan lage lyd.

Når dørene åpnet strømmet det folk inn, og det ble også ny besøksrekord for Oslo Motor Show!

I Hall A finner du klassiske biler. Noe av det første du møter er en Porsche 912 på utstilling.

Under taket finner du mange ulike biler og klubber. En av disse er Lancia klubben som stiller ut et utvalg av biler, deriblant denne her, en nydelig Stratos.

Kanskje europeiske biler ikke er noe i det hele tatt, da byr Oslo motor show på Jaguar Klubben, som kan friste med flere godbiter!

Mazda klubb Norge har tatt med seg en av hver generasjon MX-5 produsert.

Du finner også mange custom biler. Her er en A90 Supra bygd i Sverige.

Kanskje du ønsker eldre biler som er bygd om. Da kan du meske deg med en flott R34 Skyline.

På Oslo motor show er det ikke bare gamle biler, det er også nye. Noe av det aller nyeste er denne, en Polestar roadster. Den er i konsept form, men kommer i 2026.

Det er en egen sak fra Hans Vidar om premierene og bilnyhetene under Oslo motor show, den kan du lese HER. Der går vi mer i dybden på de nyeste bilene.

Fisker sin Ocean er også en av årets bilnyheter som er utstilt på Oslo Motor Show.

Som nevnt så stiller de ut noe av det råeste man kan forflytte seg med på veien, nemlig Aston Martin Valkyrie. Dette er gateversjonen, men baneutgaven står like ved.

Ved siden av Valkyrie står det en Valkyrie til. Her er baneutgaven. Lettere, mer aggressiv og lagd i et enda lavere opplag.

Joachim Hovde har sett mer på noen av Oslo Motor Show sine trekkplaster, det kan du lese mer om her.

Det er vist et stor utvalg av biler og kjøretøy i Lillestrøm denne helgen. Her er en av de kjøretøyene som skiller seg greit ut fra mengden. Dette er en ekte formel 1 bil som ble kjørt i 2004 av Ralph Schumacher og Juan P. Montoia.

Det er mye motorsport som lusker rundt. Går du rundt så ser du fort den tøffe Ford GT40 replikaen med matchende motorsykkel.

Du går ikke langt før type kjøretøy eller alder på kjøretøyet forandrer seg fort og drastisk. Her er noe sånt. Nemlig Wisconsin Special. En bil som i 1922 satt verdensrekorden for høyeste fart på land.

Noen av trekkplastrene på Oslo motor show går vi mer i dybden på i saken du finner HER.

Fra et vidunder til et annet. Her er en BMW 507 som var eid av ingen andre enn Elvis Presley. Den ble originalt kjøpt i Tyskland på 50 tallet og hadde siden da  fått ulik kjærlighet fra eierne etter. Det gjorde BMW classic noe med. Denne bilen fikk en full «nut and bolt» restaurering for å bli satt tilbake til original stand.

Innvendig er alt slik det var den Elvis først kjøpte bilen.

Hvis ikke bil er noe for deg så kan BRP friste med firehjulinger, snøscooter og vannscooter.

I hall «F» finner du lastebilene. Her er det noe for alle. Enten du liker de med lang eller kort snute.

Blant diesel motorene er det også lastebiler som går på strøm som du kan kikke nærmere på.

Dersom El ikke er noe for deg kan du se på de klassiske lastebilene.

Når du vil ha med deg et minne kan du svippe innom en av de mange standene med mat eller det en hver bilentusiast liker, modellbiler og Lego.

Når du vil ut en tur kan du ut og se på oppvisning utenfor. Her skal det driftes og ruses motorer. Perfekt pause fra motorene innvendig.

 

 

Kategori: