Et halvt år med VW Golf – hvordan har det vært?

Jeg deler erfaringer etter et halvår med Golfen.

Dato 04.03.2015 @ 10:42


Vi har kjørt Golfen i et halvt år, og ca 7500 kilometer nå, så en liten oppsummering kan være på sin plass, hvordan har den oppført seg? Hva trives vi med? Kunne noe vært annerledes? Jeg skal forsøke å svare på noe av dette.

Oppførsel:
Antall feil eller problemer = 0 – det var en lysbryter sak til taklyset i baksetet som vi trengte litt opplæring på, men der må vi nok påta oss skylden selv for å ikke finne fram instruksjonsboka når vi lurte på noe. Fikk rask og hyggelig hjelp og opplæring på Gromstad Auto i Arendal.
Vi har puttet på diesel og spylevæske… og vi har sjekket motoroljenivået etter 1500km eller noe i den duren, men alt var fint.
Så på oppførsel må vi si at den har vært særdeles god så langt.

Hva trives vi med?
* Firehjulstrekk – med litt krøkkete vei til min kones jobb er det rett og slett uvurderlig å vite at uansett snøvær og dårlig brøyting på morgenkvisten, så kommer man seg fram!
* Bilen er god og tilnærmet sportslig å kjøre, ikke det at motoren er så fryktelig sprek, men den er mer enn sprek nok, og svinger er bare moro!
* Webasto – jeg har nå stor forståelse for at folk som har hatt Webasto fortsetter å ville ha dette. Ett trykk på fjernkontrollen når du går på badet, og varm og god bil når du skal ut å kjøre på kalde vinterdager! Det er deilig på mørke kalde morgenkvister det!
* Ergonomisk godt sete, med god sidestøtte og massasje – det er bra å sitte godt i en bil, selv om man ikke alltid skal så fryktelig langt.
* Cruisekontroll med avstandsholder – gjør at du ikke bare bruker cruise på motorveien, men også på veier med lavere hastighet. Genialt at man kan gire uten at Cruisen slår seg av, at den er tilkoblet brems og at man kan justere på hvor lang avstanden skal være til bilen foran. Nydelig!
* Bra lyd fra anlegget, og DAB radio, og gode tilkoblingsmuligheter for alskens duppeditter – handsfree for mobilen er glimrende!
* Parkeringssensorer foran og bak – du slipper å bekymre deg for om du kommer borti noe når du parkerer.
* Rattet er både funksjonelt og svært godt å holde i, høres kanskje litt merkelig ut at man blir glad i noe sånt, men det blir man, vel, jeg blir ihvertfall det.
* Deilig å kunne låse opp og låse bilen uten å finne fram nøkkelen, samt å starte bilen – det er bare noe med den følelsen som vi har sansen for!

Kunne noe vært annerledes?
* Man setter seg litt ned i bilen, og det kan det være enkelte som ikke setter så stor pris på med en bil, noen vil heller sette seg litt mer rett inn.
* Ettersom motoren og bilen er kjøreglad, så påvirker det forbruket litt negativt, men bare litt.
* Litt trangt med 3 unger bak når 2 har barnesete.
* Når alle barna + stor barnevogn er med på tur blir baggasjerommet litt lite til noen storhandel, men man kan jo velge bilen som stasjonsvogn, det vil jo løse det problemet.
Ellers går det mer på utstyr som ikke vi har på vår bil:
* Bilen har ikke elektrisk bakluke, og de som har lest litt i bloggen min vet at jeg er veldig glad i det.
* Ikke noe panorama soltak – selv om det ikke kan åpnes så gjør det noe mer luft og lys i kupeen.
* Vi har ikke fjernlysassistent (noe jeg har funnet ut i den andre bilen at faktisk er ganske komfortabelt på mørke veier).
* LED lyspakka kunne nok gjort litt med å få et enda kulere utseende, men syntes den så helt greit ut fra før.
* Ikke veldig mange hestekrefter og ikke tilhengerfeste, er jo enda mer moro med enda litt flere hester.
* Vi har ikke DSG – altså sømløst automatgir. Ellers er den god å gire altså.
* Vi har ikke skinnseter. Vi har delskinn da.
* Vi har ikke navigasjon – men ettersom vi har en annen bil med navigasjon har jeg ikke savnet det enda.
* Vi har ikke denne bilen som ladbar hybrid med 4motion – det hadde vært en helt perfekt bil for vårt bruk om den hadde hatt ca 5 mil kjøring på batteriet.

Oppsummering:
Vi må etter ca 7500 kilometer og 6 mnd si oss svært så fornøyd med denne bilen, og kan uten problem anbefale den til andre.

Litt kalde fakta:
Golf 2015 modell
1,6 liters dieselmotor med 105 hk
Manuelt gir
Webasto og 4Motion firehjulstrekk
Vi leaser denne bilen, fordi vi regnet ut at det for oss ble billigst

Annonse