Eksklusivt besøk hos PE Custom (juni 2019)

Om du har vært på Oslo Motor Show har du kanskje sett den ville Jaguar XKS som PE Custom har bygget. Jeg besøkte Pär Edqvist i Lysvik, og fikk se alle bilene han har bygget.

Dato 29.06.2019 @ 17:40

Første gang jeg så Jaguar XKS’en til PE Custom var på Oslo Motorshow i 2018.

Så traff jeg Pär på turen til Ivalo i Finland med Nokian dekk i vinter, og vi begynte å prate litt om ikke jeg skulle komme på besøk til Lysvik.

Og en dag i juni befant jeg meg i Lysvik, en vakker plass på andre siden av grensa i forhold til Kongsvinger.

Hjemme i Lysvik har Pär 3 biler han har bygget, den første er lengst til venstre i bildet over, en Mitsubishi Eclipse, her begynte han å lage enkelte egne deler til bilen.

Den andre er helt til høyre i bildet, en Mitsubishi 3000 GT Twin Turbo VR4, der han bygget mye mer av karosseri og interiøret selv, men sterkt inspirert av Ferrari på mange av detaljene.

Den nyeste er Jaguar XKS i midten, som var en Jaguar XK som er totalt forvandlet etter PE Custom sitt eget design, både utenpå og inni bilen.

På videoen over får du hilse på alle 3 bilene, men i denne teksten skal vi se litt mer på Jaguaren.

At det er et heftig design er på ingen måte noen underdrivelse, her er det heftige detaljer og linjer over alt!

Dekkene bak for eksempel er i dimensjon 345/30/20, med 3 delt splitfelg fra DP Wheels i USA.

De brede bakdekkene er godt dekket av en ekstremt bred og buet hekk, og toppet av en heftig spoiler.

Innvendig er det skinn og alcantara fra Italia. Knappene er designet om så de passer inn i sort/rød tanken, og høyttalerne er fra Cerwin Vega.

Her er det attention to details som gleder enhver som liker bildesign.

Jaguar XK har en V8 med 4,2 liter og 300hk – og er nå til salgs for 199 000 SEK, fordi PE Custom skal i gang med et enda heftigere byggeprosjekt!

Kjenner du en som er litt over middels glad i Spider Man må jo dette bare være drømmebilen!

Dersom du kjøper denne bilen må du nok beregne noe ekstra oppmerksomhet fra dine omgivelser, for dette er ikke en anonym bil det vrimler av i trafikkbildet.

En smal garasje er vel heller ikke å anbefale med denne bilen, for den er ganske så brei.

Men kjøper du deg denne, så kan du kose deg med å ha en helt utrolig unik bil, og du kan reise rundt på bilutstillinger om du vil.

Jeg kjørte ikke bilen, jeg satt bare på, så jeg skal ikke si for mye om kjøreegenskapene, men du må regne med at det er en del fastere fjærer her enn i orginalbilen.

Bagasjerommet vises fram i videoklippet, men direkte stort og barnevennlig er det kanskje ikke, men det er mye god lyd baki der, og et ganske heftig design i kategorien spiderweb.

Det var veldig kult å få sitte på, og Pär Edqvist er utrolig trivelig og gjestfri, så det er ikke umulig at jeg kommer til å følge med på hans neste store prosjekt, for jeg vet at det blir helt vilt!

Takk for gjestfriheten og prøveturen med Jaguaren Pär! Vi sees nok igjen!

Annonse