Avduking av Align Racing sin Formula Student racerbil på UiA Grimstad (apr 2018)

UiA er ett av 3 universitet i Norge som er med på å lage hver sin racerbil, som skal konkurrere på Silverstone mot stundenter fra 30 ulike land.

Dato 25.04.2018 @ 16:24

Align Racing heter teamet på UiA, som står bak formula student racerbilen «Ludvig».

Det var igrunnen ganske mange som ville dele av sin entusiasme over prosjektet, deriblant rektor på UiA, Frank Reichert.

Hovedsponsor Ugland sa også noen velvalgte ord, og gledet seg til å bli med til Silverstone.

Etterhvert ble Ludvig avduket, racerbilen som er laget på UiA.

De som måtte stusse på navnet Ludvig på en racerbil, har kanskje ikke sett Flåklypa Grand Prix?

Studentene har mange regler å forholde seg til når de skal lage en racerbil som skal delta i Formula Student mesterskapet på Silverstone.
Her er specsene på Ludvig som studentene har klart å få til innenfor alle reglene.

Det er et stort crew med studenter som utgjør Align Racing, de kommer fra mange ulike studieretninger og fakultet, som for eksempel økonomer, markedsførere, HR, Multimedia, IT og den største delen av gjengen kommer fra ingeniørstudiet.
Hensikten med å lage en racerbil har vært å lære det teoretiske gjennom å gjøre noe praktisk, noe jeg personlig har meget stor tro på!

Før Ludvig skal kjøres på Silverstone i konkurranse mot 120-130 andre team fra ca 30 ulike land, så vil man nok kunne hilse på han både her og der i Adger.

Align Racing har nettside, facebookside, instagram og sikkert mer til… der du kan følge dem videre på veien mot Silverstone i Juli.

Det er mange fra Agder som heier på Align Racing, og som er interessert i racerbilen de har klart å lage.

Annonse
Kategori:
Drivstoff: