Anywave smart radio adapter er lansert (okt 2018)

Under Oslo Motor Show hade Anywave pressekonferanse, og jeg tok turen for å høre mer om deres løsning for DAB og internettradio i biler som ikke har dette fra før.

Dato 31.10.2018 @ 10:16

Til venstre på bildet ser du Roy Hangeland som er Managing Director i Audiocom. De sørger for distribusjonen av Anywave radioadapteret.

Til høyre står Jon Olavsson Neset, som jeg velger å kalle for oppfinneren, for dette er et unikt produkt som det er søkt patent på.

Jeg filmet Jon som forklarer produktet litt:

Beklager litt dårlig lyd på filmen, men håper det er mulig å høre hva Jon sier likevel.

Hva er poenget med dette adapteret?

Vel, Jon ville ha DAB i sin Nissan Leaf, men han ville ikke at det skulle være noen «løse ledinger», det skulle ikke bli opptatt i bilens 12v uttak eller USB-porter, og man skulle ikke ha noen ekstern duppedings for å styre kanaler eller lyd, det skulle man gjøre fra bilens eksisterende kontroller for radio/lyd, som jo gjerne er lett tilgjengelig med knapper på rattet.

Problemet var at produktet Jon ville ha ikke eksisterte, og de adapterene som var skjulte og som var i nærheten av å løse problemet slik han ønsket passet ikke til alle biler.

Derfor gikk Jon i gang med å få laget Anywave adapteret, som fungerer på alle biler, og som sammen med din mobil og en god antenne gir deg DAB og internettradio i tillegg til FM om du vil ha det også.

Hvilke 18 radiokanaler du vil ha tilgang på styrer du fra en app på mobilen din. Skal du ha tilgang på internettradio, så må du ha med deg mobilen i bilen, for da brukes mobildata for å hente radio til adapteret. Appen trenger du bare når du første gang skal velge dine favorittkanaler, og eventuelt om du vil bytte ut noen av dine favoritter. Adapteret fordeler så dine favorittkanaler ut på bilens FM-bånd, slik at du bruker alle bilens orginale knapper for å styre radiokanaler og lyd.

Adapteret kan oppdateres trådløst, slik at du slipper å «plukke det ut» eller dra til en montør for å få oppdatert programvaren til adapteret.

Jeg har litt ekstra sansen for produkter som produseres i Norge, og Anywave produseres på Kjeller. Jeg har før testet å montere DAB i Saab – men det ble jo mye eksternt, med ledninger og dingser her og der.

Anywave adapteret koster 2990, så kommer montering i tillegg, og det anbefales at man får en bilradiospesialist eller din lokale bilforhandler til å gjøre selve installasjonen, for å sikre optimal kvalitet. En god antenne må bilen ha, så mangler dette så kommer det også i tillegg. Dette vil en bilradioekspert kunne gi deg råd om, og hjelp med å eventuelt få montert.

Adapteret gir deg ikke handsfree i bilen, om du mangler dette fra før, det er jo greit å vite om dersom det skulle være et sterkt behov.

Foreløpig er det ikke støtte for podcast eller lydbok, men appen kan jo oppdateres, så vi får se hva fremtiden bringer av endringer på den fronten.

De første 1000 adapterne produseres nå, og er på vei til din bilradiospesialist, så sjekk om de har fått det inn enda.

Dette er også et produkt som har interesse utenfor norges grenser, så eksport blir det nok også med tiden.

Audiocom har litt informasjon om Anywave SRT18 – med lenke til selve produktet om du vil kjøpe det rett fra Audiocom.

Kategori: