4 tips for å gjøre drivstoff og transport med bil billigere

REKLAME – Gjesteinnlegg

De aller fleste har blitt påvirket av de store prisøkningene vi har hatt i samfunnet det seneste året. Det aller meste har blitt mye dyrere, inkludert drivstoff, noe en husholdning med en bensin- eller dieseldrevet bil bruker mye penger på. Heldigvis finnes det noen tips som kan gjøre det litt billigere for deg som kjører bil, som det er verdt å få med seg om man vil gjøre hverdagen litt billigere.

Dato 01.03.2023 @ 13:19

Foto:  Sven D fra Unsplash

 

1. Betal med kredittkort

Hvis du bruker mye bensin i hverdagen, så kan det være lurt å betale med et kredittkort. Det er fordi mange kredittkort tilbyr rabatter på blant annet drivstoff, noe som gjør det billigere for deg i lengden. Du kan også få tilbud på en rekke andre varer og tjenester, som for eksempel fly, i tillegg til gode cashback løsninger. Bensinkort gir deg rabatter og cashback på drivstoff, så dette er en gylden mulighet for å spare mye penger.

 

2. Fyll på de rette tidene

De som har blitt særlig påvirket av høye bensinpriser har nok fått med seg at de kan svinge stort gjennom dagene i uken. Noen ganger er den flere kroner billigere enn andre, som kan gi store prisforskjeller når du fyller mye og ofte. Prisløftene på bensin skjer dog ikke på faste dager eller tider, og det kan derfor være vanskelig å vite nettopp når man bør fylle.

Prisene er gjerne på sitt laveste rett før de blir høye igjen, og i timene etter på bensinstasjoner som ikke har rukket å øke prisene enda. Derfor kan det være lurt å gjøre seg kjent med hvordan stasjonene i området ditt hever og senker prisene sine. Typisk er det rundt kl 10 i hverdager og noe før i helgene.

 

3. Lad bilen smart

Det er mange som har valgt å gå for et grønnere alternativ når det kommer til bil, og kjører enten hybridbil eller elbil. Ulike bilmodeller fra Tesla har blitt svært populære blant nordmenn, som også eliminerer behovet for bensin og diesel. Men, prisene på strøm har også gått drastisk opp, noe som gjør at man ikke nødvendigvis sparer så mye på å eie elbil. For å gjøre det så billig som mulig å kjøre på strøm, er det lurt å holde et øye med strømmåleren sin, og lade når det er billigst.

 

4. Velg riktig stasjon

Dersom bilen din går på bensin eller diesel, og du er avhengig av en bensinstasjon for å kunne kjøre, så bør du tenke deg godt om før du velger stasjon. Mange tar kanskje bare den første man kjører forbi, eller den med best tilbud på pølser og kaffe, men det er altså andre ting du bør tenke over for å gjøre bensinen billigere. Diesel er for tiden dyrere enn bensin, men begge deler er som oftest billigere på ubetjente stasjoner. Da får du kanskje ikke pølsen og kaffen, men du får hvertfall billigere drivstoff.

Det er altså flere ting å tenke over når det skal fylles drivstoff på bilen som kan gjøre det mye billigere å eie en bil.