4 alternativer for finansiering av bilkjøp

REKLAME – Gjesteinnlegg

Hvis du drømmer om en ny bil, så er du kanskje interessert i noen alternativer for å finansiere kjøpet? Det er jo ikke bare, bare å kjøpe en bil, da dette som oftest er en stor og kostbar affære. Heldigvis finnes det en rekke måter å finansiere kjøpet på, slik at du kan kjøpe bilen du ønsker deg.

Dato 01.03.2023 @ 13:07

Foto: Grahame Jenkins fra Unsplash

 

1. Lån uten sikkerhet

Den første måten vi skal se på, er å låne uten sikkerhet. Dette kommer gjennom såkalte forbrukslån, og kan være en god måte å finansiere billigere biler på. Det kan nemlig være kostbart å skulle etablere et billån, som for mange er den mest åpenbare metoden for finansiering av bil, noe som også gjør at den effektive renten blir høyere.

Det er fordeler og ulemper med både billån og forbrukslån, i følge Lånepenger.no, som du må sette deg inn i før du låner. Noen fordeler med å bruke forbrukslån til å finansiere bilkjøp er at du slipper å pantsette bilen, og at du kan selv velge å ha ansvarsforsikring eller delkasko på bilen.

 

2. Søk et billån

Et annet alternativ du som fremtidig bilkjøper har, er å søke om et billån. Dette er spesielt rettet mot bilkjøp, og fungerer slik at du låner penger med pant i bilen. Fordeler med dette er at du kan få en fin rente om du har en del egenkapital, og at bilen er sikret for lånet. Ulemper inkluderer at du må betale for pantsettelsen av lånet, og at du må ha kaskoforsikring. Billån kan være et godt alternativ om du ser på å kjøpe en av de nyere modellene fra Lexus eller lignende.

 

3. Bruk sparepengene dine

Dersom du har spart opp mye kapital for bilkjøpet, så kan det være et alternativ å bruke sparepenger til å finansiere et nytt kjøretøy. Da har du pengene klare, og du kan selv velge hvilken forsikring du vil ha på bilen. Men, dette gjør naturligvis at du vil ha mindre sparepenger liggende dersom en krise skulle oppstå, og det er faktisk ikke en fordel å spare til bil om du har boliglån fra før. Dette er grunnet forskjeller mellom lånerenter og sparerenter som gjør det lønnsomt å låne til bil i flere tilfeller.

 

4. Lån opp på boligen

Det siste alternativet vi skal ta en kikk på, er å låne opp på boligen. Dette foregår ved at man refinansiere boliglånet for å låne penger til kjøp av bil. Et flexilån vil i dette tilfellet gi deg muligheten for å ta opp litt ekstra lån som kan gi deg bedre rentebetingelser. Hvis du velger denne formen for finansiering, så skal du huske at du ikke får noen heftelser på bilen, men at du må betale mellomlegget på lånet i eiertiden for bilen.

Det finnes med andre ord flere alternativer å finansiere et bilkjøp på, som alle kommer med sine fordeler og ulemper. Når du skal kjøpe bil er det opp til deg å vurdere hvilken metode som egner seg ut fra blant annet nåværende økonomi, bilens pris og tidligere lån.