Test av VW Touran (aug 2016)

Touran er en trivelig folkefrakter fra VW.

Dato 10.08.2016 @ 14:01


Det begynner å bli en stund siden VW kom med ny Touran, så det var på tide å få testet denne familiefrakteren som er noe mindre enn VW sin Sharan, men som likevel dekker svært mange familier sitt behov for transport.
Du bør ikke bli sjokkert om du finner denne på parkeringsplasser ved fotballbaner eller skoler, eller andre plasser der man frakter familien.


Som VW sier selv, så har Touran blitt litt lenger, litt lavere og litt bredere, noe som gjør at den føles litt mindre som en «kassebil» som er gjort om til å frakte folk istedenfor varer. Bilen kler de litt skarpere linjene som VW har for tiden.


Setene i bilen jeg testet var komfortable, og i en bil som dette er det ikke en stor overraskelse at du setter deg mer inn enn ned. Personlig skulle jeg ønske førersetet kunne komme noe lenger ned, for jeg vet det er folk som er høyere enn meg som vil kunne ønske dette på grunn av bedre utsikt gjennom bilens ruter.

Når jeg kom rett fra VW Golf tenkte jeg at forskjellen ikke ble så stor når det kom til kjørefølelse, men der tok jeg feil. Touran er mye mer satt opp mot komfort enn Golf er. Når bilen veier ca 250 kg mer enn VW Golf så påvirker også det responsen når motoren er ca lik. Jeg testet 1,6 TDI med 110 hk, en motor som holder, men man får nok betydelig mer respons fra en sterkere motor. Du kan velge 2 liter diesel med 150 eller 190 hk.
Touran kommer med 2 bensinalternativ 1,2 liter med 110hk og 1,4 liter med 150 hk, og som nevnt 3 dieselalternativ.
Billigste bensin Businessline kommer på 344 300, og med DSG kampanje koster største diselversjonen i Highline 446 500 (ca 17 000 i rabatt for tiden).


Noe av det beste med Touran er andre seterad, som er individuelt justerbare i lengderetning, og meget bra for barn. Jeg får også plass bak der, men det å bruke klaffebordet er ganske kronglete, og komforten for meg er ikke så god som for mindre folk. 3x ISOFIX er også ofte gunstig for folk som kjøper familiefraktere.


Inntil 20 cm skyvemulighet. Jeg som er lang og stor skulle gjerne sett at man kunne skyve setene lenger bakover, men da hadde man ikke fått plass til 7 seter i denne bilen.


Solgardin i sidevinduene bak kan være kjekt på solrike dager (ekstrautstyr). Klaffebordet er ofte populært blant barna der bak.


For de som sitter foran er det rikelig med plass i alle retninger, og for de som har kjørt noe fra VW i det siste så finner man seg raskt til rette her.
Active Info Display som erstatter det analoge instrumentpanelet får du ikke til Touran i denne omgang, mulig det kommer på neste versjon?

For meg er det nesten litt mystisk at denne bilen ikke kommer som ladbar hybrid diesel med 4Motion, tør ikke engang tenke på hvor mange VW hadde solgt av den i Norge, men hadde ikke blitt sjokkert om vi snakket 10-15 tusen stk per år. VW har ingen planer om å oppfylle akkurat det ønsket dessverre.


En ting man legger merke til når man kommer fra Golf til Touran er alle morsomme og kjekke rom for oppbevaring. Her et i taket, fordi denne bilen ikke hadde panoramatak… Selv tror jeg kanskje jeg hadde gått for panoramatak, men det er jo en smakssak.


Jeg liker bedre det nye designet Touran har fått, selv om plassen utnyttes godt synes det ikke så veldig godt utenpå som før.


Med 5 seter i bruk er bagasjeplassen ganske gedigen, og kan du i tillegg skyve setene lenger frem på andre seterad vil bagasjeplassen øke ytterligere.

Skal ingen sitte i baksetet kan setene naturligvis slås ned, og det blir lite du ikke kan få med deg i bilen.


Trenger du å bruke noen av de to bakerste setene blir det begrenset plass der bak.


En smart detalj, dersom du plutselig trenger å bruke noen av de to bakerste setene, for da kan det fort bli et problem i andre biler hvor du skal gjøre av bagasjeskjuleren, men her har den en tilegnet plass under lokk. Smart!


Er du på jakt etter en komfortabel familiefrakter, bør du ta deg en prøvetur med VW Touran!

Takk til Gromstad Auto for lånet av VW Touran!

Andre som har testet nye Touran:
Broom
VG
Hegnar

Annonse