Test av ny Skoda Octavia (apr 2017)

Skoda Octavia er en populær stasjonsvogn, for den passer til så mange, nå er den her i ny versjon.

Dato 23.04.2017 @ 15:30


Bilen jeg testet var en Skoda Octavia stasjonsvogn med 1,8 TSI motor på 180hk, med 4×4, DSG og Laurin & Klement utstyrsnivå.
Startpris for bilen jeg testet er kr 427 400, men den hadde en del ekstrautstyr, og kostet 488 890.
Du kan få Skoda Octavia fra 282 700, så bilen jeg testet er et stykke unna prismessig det de mest «fornuftige» kundene vil velge.


Kan en Skoda Octavia være verdt nesten 500 000 kroner da?
Svaret er helt klinkende klart – JA!
Motoren er svært fin til bilen, med DSG og 4×4 dekker den enormt mange behov for fremkommelighet, og Skoda er ikke «billig billig» lenger. Definisjonen fornuftsluksus passer bedre.


Svært komfortable forseter i skinn/alcantara, elektrisk justerbare med minnefunksjon. Du skal være kresen på seter for å ikke trives her, såpass kresen at jeg ikke tror Skoda er noe du vurderer å kjøpe. For alle andre er dette fornuftig luksus. Noe mer hardplast i dører og flater hendene ikke skal berøre for ofte går igjen i Skoda.


Førermiljøet er godt, stor infotainmentskjerm som fungerer som en mobilskjerm. Cruise er på en spak bak rattet på venstre side, men rattets utforming gjør at du faktisk har utsikt til denne spaken. Om en generasjon eller to har nok også Skoda dette på rattet. Ellers et meget godt ratt med fine sømmer.
Litt tradisjonelt i instrumenteringen i forhold til mange av dagens digitale løsninger, men det er nok også bevisst fra VW/Audi, at de holder igjen litt på noen slike ting hos Skoda.

Det du vil oppleve i denne bilen er at den er veldig god å kjøre, en artig motor, og god fremkommelighet vil gjøre dette til en bil du rett og slett blir glad i.


De fleste nye biler nå har fått knapper i taket. Knapper som kan gi deg hjelp og assistanse om uhellet er ute. Skoda har også slike knapper i taket.


Her er baksetene med et par barneseter baki. Bredt og fint baksete med god benplass.


Dette er vel antagelig den vinkelen som ikke er mest spennende på en Skoda Octavia.


Bagasjerommet er dypt og rommer svært mye, dette er gull verdt for barnefamilier med små barn, en viktig kundegruppe for denne bilen tror jeg.


Hvorfor i alle dager et bilde av felger når man skriver om en Skoda? Vel, det er kule felger, som passer til bilen, for det er en bil du blir glad av å kjøre. Du kan kjøre den pent når det er mange ombord, og du kan dra på litt når du er alene. Slike biler blir småautofile fedre fort glad i.


Romslig, spenstig, artig, komfortabel, velutstyrt – prøv en Skoda Octavia du også!

Takk til Gromstad Motor Stoa for lånet av nye Skoda Octavia!

Annonse
Kategori:
Bilmerke:
Drivstoff: