Test av ny Peugeot Traveller (mars 2017)

Noen biler havner sjelden i motorpressens søkelys, men jeg skriver gjerne om dem!

Dato 03.04.2017 @ 15:24


Peugeot Traveller er en usedvanlig praktisk bil for de som skal ha med seg en del folk i bilen relativt ofte. Du kan få den som 8 eller 9 seter (man kan få den som 7-seter som tilvalg), og vil du ha færre kan du naturligvis plukke ut seter fra bilen. Du kan få bilen i 3 lengder, men den lengste versjonen står det ikke noe om i prislista jeg fikk. Jeg testet den mellomlange versjonen i utstyrsnivå Allure, med 8 seter og en 180 hk diesel med automat. Den starter på kr 669 500 før ekstrautstyr.


Når man ser bilen rett forfra er det ikke så lett å se at det er en veldig stor bil. Den er 1,90 m høy og 4,956 m lang.
Til å være en bil i kategorien «kassebil» har den virkelig utseendet med seg.


Forsetene er svært komfortable, og elektrisk justering når du velger utstyrsnivå Allure. Du kan få den i Business og Active også, men ville nok godt for Allure og kost meg så mye som mulig. Prisene varierer fra 499 500 og opp til 669 500 for bilen jeg testet. Listen over ekstrautstyr er ikke veldig lang, men rundt 50 000 legger du nok i for å få hengerfeste, kjøreassistent pakke (med adaptiv cruisekontroll og active safety break), sikkerhetspakke (med filskiftevarsler, skiltgjenkjenning og automatisk fjernlys), metallic lakk og Eber varmer med app.


Elektrisk justerbart sete, og massasje med ulike funksjoner, men minne på sete/speil? Nix! Hvorfor i alle dager ikke?!?


Som fører her blir du litt kongen på haugen, i gode seter og med komfortabel bil kan kilometrene bare komme, ikke noe stress i denne bilen.

Eneste plassen jeg klarer å merke «kassebilfølelsen» er over fartshumper, fordi man gynger noe mer enn i lavere personbiler.


Behagelig ratt, ryddige instrumenter, men enkelte knapper blir litt bortgjemt, som knappene til Cruisekontrollen bakom rattet og knappene til head-up displayet.
Undrer meg kanskje litt over at man i en så stor bil har valgt en såpass moderat skjerm i infotainmentsystemet.


Litt artig girhjul og med Allure får du nøkkelfri åpning/lukking og start av bilen. Helt ok infotainment altså, men ryggekameraet virker nesten som om det tilhører forrige generasjon ryggekameraer.


Her er spaken til styring av cruisekontrollen, sikkert helt grei plassering når man har lært seg alle knappene på den i blinde, men litt krøkkete før den tid.

Her også får jeg litt «forrige generasjon» følelse, hva er greia med å ikke «ha med» bremsesystemet på cruisekontrollen i 2017?


Knappene i den runde samlingen bakom der er til head-up-displayet, for å for eksempel justere vinkelen på skjermen.
Men sitter du i rett vinkel når du bøyer deg fram for å trykke på knappene? Nix, gjør ikke det vettu.
Jada, litt krøkkete i mitt hode plasseringen av de knappene her også.


Sidedører har du på begge sider av bilen, og på Allure kan du åpne dem med et klikk på nøkkelen. Dette er hverdagsluksus, og enormt stas for ungene!


Skinnsetene er koblet 2 + 1 på hver rad, og kan justeres i lengderetning og ryggen kan justeres individuelt. Her er det ISOFIX over alt om du skulle ha behov for en gjeng med barneseter (barnehager kan jo ha den typen behov, og de som får sekslinger eller noe sånt). Deilig med lyst todelt glasstak!


med 6 seter bak og 2 foran får du med deg ganske mange. Bilen kan også leveres med 2+1 foran, slik at 9 kan være med i bilen.


Fra denne vinkelen får man «kassebilfølelsen», men her kan man bestille bilen med glassrute som kan åpnes. Kan være kjekt om man ikke ønsker å vise fram alt som er i bagasjerommet, eller om man bare skal ha tak i bleieposen på toppen. Selv skulle jeg ønske meg elektrisk bakluke, men det får jeg ikke.


Nå sto bakerste seterad rimelig langt tilbake, men det er ganske mye plass om man stabler i høyden. Det er også en god del plass under 2-seteren, og litt plass under 1-seteren. Trenger du ikke alle setene kan de pelles ut, og da får man formidabel lagringsplass til bagasje. Sikring av bagasje så jeg mindre muligheter for.


Ønsker du deg bil med mange seter, veldig mange seter, så bør du prøvekjøre en Peugeot Traveller.
Det har skjedd mye i denne kategorien bil siden sist jeg kjørte en slik.
Selv om jeg har tatt frem litt småplukk som jeg skulle ønske var anderledes, er det virkelig mye bra med denne bilen!

Takk til Chr. Repstads Sønner AS for lånet av Peugeot Traveller!
Skulle gjerne hatt den på skikkelig langtest en uke eller to på ferietur!

 

Oppdatert 7/6-2018

 

Nå har jeg fått en hyggelig hilsen fra Espen Karlsen, som deler sine erfaringer med bilen:

Har hatt bilen i 6 mnd nå, L2 utgaven med 180 hk og skinn. Blir bare mer og mer glad i bilen.
Er så liten at den fint går inn i alle garasje anlegg, men innvendig har jeg plass til alt jeg trenger.
Kjørekomfort er på topp og en motor som er utrolig kvikk… Så angrer ikke et sekund.
Alle med 3+barn burde vurdere denne.
Pris fra 509.000,så er dette et perfekt valg. Kjørte både galaxy og sharan før denne… Og jeg må si at denne er like bra og kjøre, men med dobbelt så mye plass.
Ikke minst er 3 seterad ordentlig gode komfort seter, ikke små seter så vidt et barn kan sitte i 🙂

Espen

Annonse
Kategori:
Drivstoff: