Test av Peugeot 5008 (aug 2014)

Peugeot 5008 har mulighet for 7 seter, den måtte jo testes.

Dato 31.08.2014 @ 10:08


Dette fine eksemplaret av Peugeot 5008 var jeg så heldig å få låne av en tidligere elev, så tusen takk for det!
Bilforhandleren for Peugeot her i Grimstad får inn en ny 5008 om en måned eller to, men jeg er vel mer glad i å få saker og ting gjort unna litt raskere enn det.

Denne bilen har 1,6 liters diesel med 115 hk og manuelt gir. Var jo litt spent på om motoren ville takle å dra på en såpass stor 7-seter, men det gikk igrunnen overraskende bra.


Her er baksetet møblert med 3 barneseter, og man kan også se at gulvet er flatt dersom noen skal sitte i midten og rekker ned til gulvet med bena.

Man har ikke skyvedører inn til baksetene, som VW Sharan eller Citroën Berlingo Multispace har, men kan man leve med dette er jo baksetet svært brukervennlig.


Førersetet er komfortabelt, men jeg skulle gjerne kunnet justere det noe lenger ned enn det som er mulig. Jeg har også sansen for seter som kan justeres elektrisk, men det blir fort i overkant dyrt i en 5008, for da må du velge skinninteriør, og prisen spretter opp 26 800. Skulle du ha skinn uansett er prisen på 4600 for elektrisk justerbart førersete.

Her fungerer også armlenene fint, selv om de av utseende kan minne om dem fra Citroën Berlingo.


Et trivelig og oversiktlig førermiljø, med justerbar HUD (head up display) og justerbar navigasjons-skjerm – det siste oppdaget jeg nytten av fordi det begynte å bli mørkt før jeg rakk å levere bilen tilbake, og i bakerste posisjon for navigasjons-skjermen ble det en del gjenskinn i frontruta. Man kan legge skjermen helt ned om man ikke har behov for den. Smart!


Peugeot har de 2 siste setene nedlagt i gulvet, slik at du alltid har dem med om du skulle få behov for dem, og når du ikke trenger 7 seter har du svært god baggasjeplass!
Med 7 seter i bruk er det noe baggasjeplass igjen, men ikke nok til at alle kan ha med seg feriebaggasjen, her er nok dyrere biler som VW Sharan, Ford Galaxy og Chrystler Grand Voyager noe større. De starter ikke på en pris på rett over 300 000, noe 5008 gjør i 7-seter versjonen.

Det lyset i baggasjerommet som er nærmest baggasjeromsluka er en lommelykt du kan bruke der du trenger mer lys. Lurt!


Peugeot 5008 er ikke en liten bil, men har allikevel personbilkomfort og utseende. Etter min smak passer dette utseendet en del bedre enn varebil-look, men her er folk forskjellige.


Fant en litt gammel sak fra TV2, fra 2011, der de skriver om Autoindex 2011, og hvem som var mest fornøyd med sine flerbruksbiler, og Peugeot kom svært bra fra det den gangen.
Jeg har ingen problemer med å se at de som eier denne bilen kan bli svært så fornøyd, den virker robust, praktisk og komfortabel, og selv om motoren kan se «liten ut» på papiret fungerer den svært greit i en såpass stor bil.

Om jeg selv lander på Peugeot 5008 får tiden vise, den føles en del eldre enn C4 Picasso – og Grand C4 Picasso har jo også 7 seter.

Andre tester av bilen:
Din Side har kjørt bilen på skikkelig langtur – interessant lesning!
Bilnorge.no testet 5008 opp mot noen konkurrenter (delt opp i flere sider)
Broom.no testet bilen i 2010, og er den eldste av de tre testene, men likevel nyttig lesning.

Annonse