Test av Mitsubishi Outlander PHEV (ladbar hybrid) (feb 2015)

En SUV som ladbar hybrid? Jada, det leverer Mitsubishi.

Dato 12.02.2015 @ 10:29


Det er ikke så mange ladbare hybrider her i landet som har 4×4 som en mulighet, men det har Mitsubishi Outlander PHEV.
PHEV står antagelig for «Plug in Hybrid Electric Vehicle» eller noe i den duren…
Bilen har 2 el-motorer, noe som gir 4×4 – og en bensinmotor som driver en generator som lager strøm til de to el-motorene.
Dersom du ønsker å dra en henger, og kjøre fort, vil bensinmotoren bidra sammen med de to el-motorene til fremdriften av bilen på framhjulene.
Ønsker du å kjøre kun på batteri kan du det i 3-5 mil, avhengig av temperaturforhold, bakker og kjørestil.


Det er ikke så mye mer enn dette merket som avslører at dette er en Plug-in Hybrid, men det som ser ut som ett tanklokk på hver side bak på bilen, er ett lokk til bensin og ett til lading av bilens batterier. Det at Mitsubishi har valgt bensinmotor i sin hybrid på lik linje med Audi A3 Etron, kan være en fordel med tanke på mulige fremtidige diesel-straffetiltak i enkelte store byer som Oslo, Trondheim og Bergen.


Helt greit og ryddig interiør, men jeg er ikke så veldig begeistret for svart plast, noe det er litt av her inne, plastratt mener jeg man bør unngå i en bil til 455 000 (utgaven med Instyle + utstyr). Du kan få bilen med mindre utstyr fra kr 407 000.
Setet ser ut til å ha god sidestøtte, noe som kan være nyttig i en relativt høy bil som kan krenge litt i svinger, men selv om min rygg ikke er smal følte jeg nok litt at jeg satt utenpå setet og skle litt rundt oppå der.


Gulvet i baksetet er noe hevet på grunn av batteriplassering, noe som gjør at «klumpen i midten» ikke stikker så langt opp.
Kan ikke skjønne annet enn at dette baksetet gir bra med plass.

baggasjerom er noe man bør kikke på når man vurderer El-bil eller Ladbar Hybrid, for batterier kan ofte ta en del baggasjeplass.
Her er baggasjeplassen stor, like stor som i en Outlander med 7 seter og de bakerste setene nedfelt.
Ettersom PHEV har batterier der 7-seteren har seter, får du den bare med 5 seter, men da med god baggasjeplass.


Dersom man bare vil ha 1 bil i familien, og ønsker et miljøvennlig valg, kan Mitsubishi Outlander PHEV være et bra alternativ.

Denne bilen fikk jeg låne av Auto-Car på Stoa utenfor Arendal.

Et lite hjertesukk fra en som er litt glad i biler… Navnet Mitsubishi har bare 1 t i seg, ikke 2 som så mange bruker!

Annonse