Test av Ny Ford Mondeo (feb 2015)

Ford Mondeo har virkelig fått seg et lekkert utseende!

Dato 12.02.2015 @ 10:27


På nyåret kom Ford med sin nye utgave av Mondeo hit til Norge, og endelig har jeg fått prøvd den!

Tenker du på stor stasjonsvogn, og lurer på om VW Passat eller Ford Modeo kan være gode alternativ, så er svaret helt klart ja!
Designmessig utvendig synes jeg kanskje Ford Mondeo kommer bedre ut enn ny Passat, men andre vil kanskje mene at Ford har hentet litt mye av utseendet i fronten fra Aston Martin. Når man først skal bli inspirert av noen er ikke Aston Martin feil plass å kikke, så jeg synes den nye Mondeoen er knallfin!


Innvendig i Mondeo har det skjedd en god del, og du skal nå måtte lete mer enn før etter «plastikkfølelsen» enn du måtte på forrige utgave.
Rattet (oppvarmbart anbefales) er nydelig å holde i, små komfortdetaljer som betyr så mye i hverdagen.

Bilen jeg fikk låne av Arendal Auto hadde Powershift automatgir og 150 dieselhester – svært artig kombinasjon!
Den kommer nå med mulighet for 4×4 på 150 hesters diesel med manuelt gir, og 180 hester diesel med automat, så de som ønsker 4×4 har nå mulighet til å kunne velge seg Ford Mondeo som sin neste bil.
I Arendal starter prisen for stasjonsvogn med 4×4 og Titanium utstyr på 419 000 og automaten med sterkere motor starter på 464 000.


Svært gode skinnseter, med god sidestøtte, og elektrisk justering med minnefunksjon (tilvalg).
Det at setene har god sidestøtte er gunstig, for dette er en kjøreglad bil – de som har forsøkt kjøreglade biler på svingete veier skjønner hva jeg mener når jeg sier det er nyttig med god sidestøtte.

Det som er bra med Ford nå er at du har muligheten til å få det utstyret du har lyst på til bilene deres.
Det koster, men ikke nødvendigvis mer enn hos konkurrentene. Det betyr at du kan få Mondeo som stasjonsvogn fra 319 000 levert i Arendal, eller du kan legge på større motor og mer utstyr dersom du ønsker den mer eksklusiv. Genialt!


Baksetet er romslig, men jeg hadde ikke tid til å teste hvor mange barneseter som går inn her, men to bak er jo aldri noe problem.


Baggasjerommet er stort, og du skal være relativt kravstor dersom du synes plassen her blir for liten.

Bilen jeg testet hadde el-bakluke, og i motsetning til Jan Erik Larsen og Benny i Broom synes jeg det er genialt å slippe å bli skitten på hendene for å få opp bakluka.
Man trykker jo bare på knappen på nøkkelen før man er fremme ved bilen, så er luka åpen når posene og andre ting skal inn.
Jeg vil helt klart prioritere denslags praktisk utstyr, men ser at folk har ulike tanker og ønsker.

Denne bilen hadde også ekstra bra anlegg fra Sony – god lyd i bil er rett og slett moro!!


Kanskje ikke så voldsom designmessig endring bak på Mondeo, men der var den jo fin i forrige utgave, så nå synes jeg bilen er mer avstemt designmessig – den har blitt stilig uansett vinkel.

Er det virkelig ingen ting som kunne vært bedre med denne bilen? Joda, noe småplukk er det.
Det stilige designet gir en litt lav taklinje når du skal inn/ut av bilen, ikke sikkert du merker det, men jeg som er 184 cm høy merket det.
Jeg får litt inntrykk av at førerposisjonen er designet for at man skal sitte noe lenger frem enn jeg gjorde… Knapper i døra er plassert langt fremme, nesten så jeg undret meg litt på om noen faktisk sitter så langt fremme i bilen?
Vindusviskeren på førersiden lager litt sprut på passasjersiden, og beskyttes av panseret, så er ikke så lett å få tørr…
Bare småplukk med andre ord, men det er jo begrenset hva man kan merke på en kort kjøretur.

Dette er en svært god bil du MÅ prøve om du skal ha deg en bil i denne klassen!

Andre som har meninger om bilen:
Din Side
Broom
VG
Klikk

Annonse
Kategori:
Bilmerke:
Drivstoff: