Test av Ford Fiesta (juni 2014)

Ford Fiesta er en praktisk liten bil som også byr på kjøreglede med rett motor.

Dato 04.06.2014 @ 09:10


Bilene fra Ford har fått et kult design de senere årene, og Fiesta er en kul liten bil!


Her vil valg av motor være avgjørende for hvor moro det blir å kjøre bilen, for den er ikke veldig lett. Med de miste motorene følger ikke kjørefølelsen helt opp det spreke utseendet.
Jeg kjørte denne rett etter jeg hadde kjørt Audi A1, og motoren i Fiestaen skulle ha flere hester, og begge var bensin… Men A1 føltes likevel mye sprekere å kjøre.
Man kan altså ikke lese seg til hvor sprek en bil er, men man må prøvekjøre (ihvertfall om man bryr seg om denslags).


Du er kanskje lei av at jeg skriver om forseter som ikke kan justere vinkelen, men det er fordi at ikke alle liker den vinkelen som er bestemt for deg i slike biler.
Selv satt jeg helt fint i Fiesta, men her har man nok en viktig årsak til at prøvekjøring er viktig… du kan jo ikke stå når du skal kjøre heller!


Baksetet i små biler vil aldri ha veldig god plass, men det var noe mer rommelig her enn i A1, og barna (som jo ofte er de som sitter bak) kommer høyt opp – gir god utsikt og trivsel bak.


Baggasjerommet er svært greit i en Fiesta, god plass her i forhold til mange andre små biler.


Her var DAB-radio på plass, det må du passe litt på når du kjøper deg bil, så du slipper å få en ekstra regning om noen år fordi FM-nettet er skrudd av, eller fordi bilen ikke er salgbar uten DAB.
Det at skjermen er plassert «inni en boks» gjør at solen kan komme fra mange vinkler uten å ødelegge for informasjonen du har behov for å se i denne skjermen.
Skjermens størrelse var kanskje ikke helt enorm?
Klima-anlegg med «kaldere eller varmere» begynner å bli noe utdatert synes jeg… liker bedre å sette en temperatur, så fikser anlegget resten. Er gjerne slike grep de tar for å spare noen kroner på de rimeligste utgavene av en bil, så sjekk nøye hva som er med og hva som ikke er med når du handler.

Pris på leasing her kom en del hundrelapper over billigste småbil, og litt for nær en bil i klassen over, så det ble med en kort men trivelig kjøretur i Fiestaen denne gangen.

Annonse
Bilmerke:
Drivstoff: