Test av ny Citroën C3 (des 2016)

Citroën våger å være anderledes, og dermed blir nye C3 en kul bil.

Dato 23.12.2016 @ 15:09


Passende fargevalg på nye Citroën C3 med rød og hvit kombinasjon dagen før julaften, uværet tok også en passende pause så jeg kunne få tatt noen fine bilder av bilen. Fronten er sterkt inspirert av Picasso og Cactus, og vi ser ei stripe med Air Bumps fra Cactus. Jeg synes det blir kult og gjør at bilen skiller seg ut i mengden.


Du må naturligvis ikke velge akkurat rød og hvit som fargekombinasjon, en av bilens gode salgsargument er at du kan sette sammen svært mange ulike varianter av farger på denne bilen. Les mer om bilen på nettsidene til Citroën.


Dersom du har forsøkt en Cactus, vil du også kjenne igjen seter, den store skjermen i midtkonsollen, og andre designelementer i nye C3.


Stilig med den røde listen i interiøret! Det er tenkt mye på design, og det har jeg sansen for. Det er også områder med ekstra god materialkvalitet som jeg liker godt. Støydempingen opplever jeg som god, og bilen er komfortabel å kjøre. Ble noe overrasket over at giret hadde 5 trinn, trodde de fleste biler med manuelt gir hadde 6 gir for tiden?


Bakom rattet på venstre side har du cruisekontroll. Den store skjermen er logisk og god å bruke, men du må trykke på selve skjermen. God lyd i anlegget!
Du får bilen i utstyrsnivå Trend, Style og Exclusive. Trend starter på 174 900 med en 68 hk bensinmotor.
Style starter på kr 189 900, men da med en 82 hk bensinmotor, og Exclusive starter på 209 900 med samme motor. Jeg testet en 110 hk bensin med manuelt gir, Exclusive og stort sett det meste av ekstrautstyr bortsett fra glasstak. Da er prisen på 244 400.


Legg merke til innvendig dørhåndtak, stilig! Hint til airbumps i designet på førerdøren. Den svært observante leser vil oppdage at de ikke ser noen form for løsning i døra for å justere på speilene, og der kommer vel dagens klage, hva har de tenkt de som valgte å flytte denne funksjonen vekk fra førerdøren?


Justering av speil er plassert til venstre for rattet, kan du sitte normalt i setet ditt og samtidig rekke fram til denne joysticken? Nei!
Det er faktisk en stor fordel å sitte «som man skal sitte» i setet når speil skal justeres, kan noen overbringe den beskjeden til de som lager bilen?
Bilen er sjarmerende, den er kul, men slike rariteter bør de unngå synes jeg.


Baksetene blir litt trange for min del når forsetet er innstilt for meg selv, men bortsett fra det er takhøyden bak der ganske grei.


Særegent og stilig design også bak på nye C3, men er det noe plass i bagasjerommet?


Joda, det er da plass her, omtrent som i Golfen vår skulle jeg mene, dette er dypere og grunnere. Helt ok for en mellomstor bil.


Stilrent og fint, og kule baklykter har blitt en slags Citroën signatur.


Fin bil i fine omgivelser, rett og slett tøft og stilig utseende på denne bilen etter min mening.


Nå har ikke jeg testet bilen i mørket, men lys-løsningen ligner på den vi har på vår Grand C4 Picasso, og den gir svært godt lys i mørket.


Dersom du ønsker en stilig mellomstor bil, der du i stor grad kan velge fargekombinasjoner selv, og du har litt ekstra sansen for design, så bør du teste ut nye Citroën C3.

Takk til Grimstad Bil for lånet av nye C3!

Så ønsker jeg deg som leser denne bloggen en riktig god jul, så blir det flere nye biltester på nyåret! Mye spennende som kommer i 2017!

Annonse