Test av kjørebriller – Night Drivers (nov 2020)

Du har kanskje sett noen kjøre bil med noen briller som har gule glass før? Det kalles gjerne kjørebriller. Vi har testet kjørebrillene Night Drivers.

Dato 11.11.2020 @ 12:40

Inneholder reklame/produktplassering.

 

Kjørebriller finner du i mange ulike varianter, enten du kjøper dem hos optiker, der du kjøper bilutstyr eller på en bensinstasjon. Det bør nevnes at de finnes i ulik kvalitet, og at vi ikke har testet alle mulige merker.

Night Drivers fra Solar Shield som vi har testet importeres av TT Micro AS og de har 2 års garanti.

Night Drivers kan man få kjøpt på Circle K bensinstasjoner eller for eksempel hos BilXtra. De selges også hos Mekonomen, Meca og Jula.

Da vi mottok disse brillene i mars 2020 hadde vi ikke testet kjørebriller før, og var vel noe skeptisk til om de hadde noen effekt.

Det vi derimot hadde testet før var slalombriller med gult glass, og vi fikk med tiden lære at det var eksakt samme tankegang som med kjørebrillene.

Det vi opplevde, når det var mørkt, tåkete, snøkav eller kraftig regnvær var at hjernen slappet mer av med kjørebrillene på, og verden ble klarere og lysere.

Optikeren min Øyvind Holvik fra Grimstad kunne fortelle meg at poenget med de gule glassene er å blokkere ut det blå lyset og gi bedre kontrast.

Han sjekket også optikken i Night Drivers brillene, og kunne fortelle at det var god optikk i dem. Det vil egentlig bare si at de ikke forvrenger virkeligheten når du har dem på.

Han kunne også fortelle at han har sett en del «billige kjørebriller» som har dårlig optikk.

Vil du ha kjørebriller med styrke kan man få det hos sin optiker, Night Drivers er uten styrke i brilleglassene.

Som du kan se har vi testet 3 ulike modeller når det gjelder design/utseende, men de har bare nummer og ikke navn.

De rett over her ville vi kalt pilotbriller, de som er hakket lenger opp ville vi kalt eye-jacket top-covered og de enda lenger opp eye-jacket solid.

I videoklippet over ser du litt ulike situasjoner der brillene testes, og noen av testene er naturlig nok gjort før vi tok kontakt med optiker for å finne ut hvorfor de virket beroligende på hjernen og skapte en klarere verden på veien.

Mange av påstandene fra importøren viser seg å stemme, selv om vi ikke helt ser at det er stress som reduseres, men at hjernen jobber mindre når den ser ting klarere.

De ikke har nevnt at Night Drivers også fungerer glimrende i snøkav.

I brosjyren ser man at det også finnes «clip-on» løsninger for de som bruker briller fra før, de har ikke vi testet, og modell B2563 har vi heller ikke testet.

Hans Vidar sin personlige favoritt er B2560, som vi friskt og freidig har døpt om til «eye-jacket top-covered».

Nå har vi alltid med oss 2 par briller når vi tester biler, det er solbriller i tilfelle solen skulle finne på å dukke opp, også er det et par Night Drivers.

Har du ikke testa kjørebriller før våger vi oss rett og slett på å anbefale å prøve det.

Vår opplevelse er ihvertfall at kjøring i mørket, tåke, snøkav og regnvær er langt mer avslappenede med økte kontraster i omgivelsene og en hjerne som slapper mer av under kjøringen.