Skoda Vision 7s – et nytt designspråk for Skoda (mai 2023)

Skoda har vist frem den nye Vision 7S for journalister, i tillegg har de hintet til flere nyheter og et nytt designspråk for fremtiden.

Dato 03.05.2023 @ 11:55

Duken ble dratt av og Skoda viser frem sitt nyeste tilskudd til Skoda familien, nemlig Vision 7S. Dette er en helelektrisk 7 seter suv, som vi dessverre ikke har så mye teknisk data på i skrivende stund.

 

Vi fikk i midlertidig vite at den kommer i 2026, men før det kommer det noen flere spennende elbil-nyheter fra Skoda.

Skoda hadde flere av sine modeller under visningen av nye Vision 7S. En av disse var en Enyaq coupe som hadde grovere dekk, kraftigere lys i grillen og et taktelt på taket.

 

Alt du trenger for å ta turen til nye høyder, og i ukjent terreng.

Før vi kom til hovedatraksjonen, Vision 7S, fikk vi en gjennomgang av planene til Skoda i fremtiden.

Skoda skal sikte seg inn på en ny kundegruppen, en kundegruppe de kaller «conteperary explorers». Med dette vil de sikte seg inn på deg som ønsker å utforske steder, enten de er nære eller fjerne, og du vil ta med bilen din for å oppdage det.

 

Skoda viste oss også en plan for nye modeller som kommer i fremtiden. De starter med å introdusere en nu kompakt SUV i 2024, deretter en city-SUV, av størrelsen ID.2, i 2025.  I 2026 kommer Vision 7S og det gjør også en ny stasjonsvogn.

Skoda har også endret på logoen sin. Nå er det bare skrift, og ikke den kjente figuren mange assosierer med Skoda.

 

Den nye logoen er i bruk nå.

Når vi ser nærmere på Vision 7S ser vi et nytt og spennende design. Skoda har gjort endringer til designsåråket sitt. Fremover går de etter designspråket «modern solid». Skoda vil implementere designelementer som gjør det lettere å montere ekstrautstyr, samtidig som de skal være designet for å nå den nye kundegruppen.

 

Det er ikke mye teknisk data som er oppgitt for øyeblikket, men vi kan lese at bilen skal ha opp til 600 km rekkevidde fra et 89 kWh batteri.

Her ser vi nærmere på noen av de utvendig detaljene på Vision 7S. Her ser vi flere svarte deler. Dette er resirkulerte dekk som har blitt brukt.

 

Dette går gjennom bilen både innvendig og utvendig.

Vision 7S er designet for å være praktisk, så under dørene får du et uttak for strøm.

Konseptbilen har store dører som lar deg se klart og tydelig inn i bilen. Her ser vi lett hvordan Skoda ser for seg layouten i bilen, samtidig som vi ser hvor god plass det blir innvendig i produksjonsbilen.

Innvendig ser vi at Skoda har begynt å bane seg en ny vei innen design. Men, det er fortsatt mange kjente elementer og former som blir med videre for å ikke miste «Skoda» følelsen.

Konseptbilen har fått den største skjermen noen gang montert på en Skoda. Denne kan bevege på seg, setter du den i «Relax» tilter den på siden.

 

 

 

Over kan du se video av både bilen, og skjermen i aksjon.

I midten av Vision 7S får vi en innsikt i hvordan løsningene blir i fremtiden hos Skoda. Noe av dette er blant annet denne «relax» modusen du kan bruke under lading, samtidig som det er vist flere praktiske løsninger.

 

Som denne her, med to trådløse ladeplater.

Selv om baksetet i konseptbilen trolig ikke vil se slik ut på produksjonsbilen er det spennende å se hvordan Skodas nye designspråk legger preg på Vision 7S.

Helt bakerst i Vision 7S finner du to seter som kan felles ned.

Med setene foldet ned blir det nok av plass til bagasje bak i bilen. I bagasjerommet ser vi også videreføringen av den oransje detljen og de resirkulerte dekkene.

Det er fortsatt en stund til Skoda viser frem produksjonsutgaven av Vision 7S, men skal vi ta noen sammenligninger med Enyaq da den ble vist for første gang skal du ikke se bort ifra at den blir nok så lik.

 

Det blir spennende å se videreutviklingen av både det nye designspråket, men også Vision 7S.

Annonse