Kort prøvetur med Xpeng P7 AWD High Performance (mai 2023)

Vi fikk bli med på en prøvetur med en førproduksjonsmodell av Xpeng P7 AWD High Performance

Dato 01.05.2023 @ 17:30

Sander Blomgren har sett på Xpeng P7 i facelifted utgave før, men denne gangen skulle vi få være med på en liten prøvetur i områdene nær Lørenskog.

Vi hadde akkurat fått prøve en tur med en førproduksjonsmodell av SUV’en Xpeng G9 da vi ruslet over i den nye P7, og da blir det fort til at man sammenligner, selv om disse to bilene neppe har eksakt samme kjøpegruppe.

I videoklippet over her vil du også merke noe sammenligninger med Xpeng G9, men vi sammenligner også litt med Polestar 2 når baksetet testes.

Xpeng P7 har fått nye lykter foran og bak, noe man naturlig nok ikke får testet på en kort kjøretur når det er lyst ute. Det er kanskje ikke så lett å se at aerodynamikken er forbedret, men det er noe man merker på rekkevidden, som er forbedret.

 

Du kan velge om du vil ha Xpeng P7 som RWD Long Range fra kr 471 200, AWD High Performance fra kr 512 700 og AWD Wing Edition fra kr 685 675. Ettersom de to AWD-modellene har to motorer og AWD, så er det en del forskjeller på dem og RWD Long Range med tanke på ytelser og rekkevidde. For de som ikke kjenner Xpeng P7 fra før, så betyr Wing Edition at man får måkevingedører, noe som naturlig nok ser kult ut, men som kanskje ikke tilfører så veldig mye mer enn akkurat det.

AWD utgavene av Xpeng P7 har 473hk og 757NM, noe som gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 4,1 sekunder, og en WLTP-rekkevidde på 505km.
RWD utgaven av Xpeng P7 har 276hk og 440NM, noe som gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 6,7 sekunder, og en WLTP-rekkevidde på 576km.

Du får fortsatt ikke hengerfeste til Xpeng P7, men taklasten har økt til 75kg. Frunken den forrige P7 hadde har blitt ofret for å gi den nye P7 varmepumpe, noe som er å foretrekke i Norge når man må velge.

 

Dersom du har lest om forrige Xpeng P7 at den ikke hadde så god ladehastighet, så er det noe som er fiksa på nå, og den nye skal kunne lade med inntil 175kW ladehastighet, og selv med et stort 82,7 kWt batteri, så skal ladingen nå fra 10% til 80% gå unna på 29 minutter.

Det er nye seter i Xpeng P7, og disse kjentes meget gode ut på den korte prøveturen vi hadde. De har både varme og ventilasjon.

 

Rattet er også oppgradert til et tykkere ratt som nå inkluderer rattvarme, noe det er lett å sette pris på når det er kaldt i Norge.

Materialkvaliteten i interiøret i Xpeng P7 har blitt løftet opp til G9 sitt nivå, og måten man åpner lokket til rommet mellom forsetene er likt som på Xpeng G9, kan åpnes fra begge sider. At dørene har fått soft-close bidrar til den økte luksusfølelsen i nye P7.

 

Ladeplaten til mobilen leverer nå 15W lading.

Xpeng sier selv at det er aktiv støykontroll i bilen, men vi merker likevel noe mer støy i P7 enn vi gjør i G9. Vi har ikke kjørt forrige versjon av Xpeng P7, men de som har det vil nok merke forbedring også på støynivået.

Ser du på videoklippet litt lenger oppe her, så sammenligner vi plassen i baksetet med den plassen man finner i en Polestar 2. Dermed er det ingen utpreget fordel å være over 190cm baki her heller.

 

På en del nye elbiler kan man ikke legge ned baksetene, men det kan man på Xpeng P7, her er baksetene delt 40/60, noe du ser lett i videoklippet, men ikke så lett på bildet vi tok av bilens bagasjerom.

Til tross for at dette er en sedan, så er bagasjerommet ganske så romslig likevel. Dersom man ikke må dra med seg barnevogn, barneseng og barnestol når man skal på tur, så vil nok dette bagasjerommet holde for mange.

Xpeng P7 er en bil du setter deg ned i, noe som umiddelbart gir en mer sportslig sitteposisjon enn det man får i en SUV. I tillegg oppleves bilen lettere og mer leken på veien, og vi tenker umiddelbart på hvor moro det må være å kjøre P7 på deilige svingete norske veier. 473hk og 757NM leverer et meget godt drag. Selv på en kort prøvetur kan man kjenne litt på kjøregleden, og ønsket om å dra på en lenger tur på landeveien.

 

Vi gleder oss til å få teste Xpeng P7 mer, teste rekkevidde i våre faste tester, og ladehastigheten som nå er kraftig forbedret, men kanskje aller mest å få oppleve enda mer av kjøregleden som Xpeng P7 leverer. Vi våger oss på å påstå at det mest fornuftige valget her er RWD Long Range, som jo leverer bra med krefter og en god del ekstra rekkevidde til de som ikke må ha 4×4-løsningen. Samtid vil nok de som ligner litt på meg tenke at det var jo ikke så mye opp for å få masse ekstra krefter og AWD, og gå for den lykkepillen AWD High Performance er.

De første kundene skal få sin Xpeng P7 i juni, så vi håper det ikke blir alt for lenge til det blir mulig å ta med en produksjonsmodell av Xpeng P7 på en skikkelig test.

Annonse