En liten test av Fiat Tipo (nov 2018)

I jakten på markedets billigste leasingtilbud tok jeg turen til Autostrada i Porsgrunn for å teste Fiat Tipo.

Dato 01.12.2018 @ 14:43

Når et leasingtilbud ender opp med en totalsum som er under 100 000 på 3 år, så definerer jeg det som så billig at det skiller seg ut i markedet. Det er ikke direkte lett å finne tilbud som lander under 120 000 i løpet av 3 år.

De fleste av de aller billigste leasingtilbud dreier seg om svært små biler som Toyota Aygo (som vel er det aller billigste leasingtilbudet på markedet akkurat nå?), eller små biler, men Fiat Tipo er en mellomstor bil på størrelse med en Skoda Fabia, og at det er et ekstra godt leasingtilbud på den er sånn sett ganske uvanlig i markedet.

Min erfaring med spesielt gode leasingtilbud er at importør eller forhandler har kjøpt opp noen biler til en ekstra god pris, som de så kan kjøre et ekstra godt leasingtilbud på. Det er tilfellet også her, der Autostrada i Porsgrunn hadde kjøpt opp noen Fiat Tipo, og da jeg testet bilen på tirsdag hadde de bare tre biler igjen med dette leasingtilbudet.

Innskudd kr 25 000, månedsbeløp 1580, etablering 5300 – og 45 000 km/3 år.
Det blir 87 180 i løpet av 3 år dersom rentenivået ikke endres. Månedsbeløpet er som regel påvirket av en flytende rente som kan endres med styringsrenta i Norge.
Oppdatering 20/12:
Dersom du ikke trenger å kjøre så mange kilometer per år har Autostrada nå et kanontilbud:
Innskudd 20 000, månedsbeløp 999, etablering 5300 – og 30 000km/2 år. Eventuelt inskudd kr 0 og 1850/mnd.

Fiat Tipo er helt grei å kjøre, den har en 95hk bensinmotor som ikke direkte innbyr til fart og moro, men mer at man kommer seg greit fra A til B. Utseendet vil jeg også definere som trivelig, på kanten til stilig faktisk.

Forsetene er ikke de beste jeg har testet, litt kort sittepute som ikke kan vinkles. Du kan jekke den opp/ned, og du har en spak for å justere seteryggens vinkel. Kan være lurt å teste hvor godt man trives med forsetet før man «løper og leaser», for trives man her er mye på plass.

Ganske ryddig, men kanskje ikke ekstremt moderne interiør. En god del hardplast, men med en noe uvanlig overflate, spesielt i dørene som frisker opp litt. Rattet er jo ganske lekkert synes jeg, men kunne vært en tanke mykere etter min smak. Manuelt gir som ikke er det mest presise jeg har testet, og manuelt brekk.

Stereoen er et hakk over løsningen man finner i Mitsubishi Space Star, men kan ikke akkurat defineres som en infotainmentskjerm. En infotainmentskjerm er derimot tilgjengelig som ekstrautstyr dersom man kjøper en ny Tipo, det kan du lese mer om på Fiat sine nettsider. Litt lenger ned finner man klima-anlegget som også er av det mer manuelle slaget. Men som man naturligvis kan få mer automatisk om man spesifiserer opp sin egen nye Tipo.

USB-plugg og Aux har du ved siden av 12v uttaket, mellom knappene for setevarme foran.

Jeg er litt for lang for dette baksetet, og får ikke helt plass til hverken hode eller knær, men det er ikke så langt unna at jeg får plass, så er man 180cm eller lavere vil jeg tro man får helt grei plass i baksetet.

Jeg fant ikke noen lademulighet for de som sitter i baksetet, da må de foran dele på det de har tilgjengelig.

Bagasjerommet er faktisk ganske så brukbart stort, med sine 440 liter! Det gjør at veldig mange brukergrupper kan ha dette som en hovedbil, en meget rimelig hovedbil.

Hvordan finner man gode leasingtilbud? Vel, dersom man følger bilforretninger man bor i nærheten av på sosiale medier så får man nok med seg det meste av gode tilbud som dukker opp, men man må jo også vite litt om hva som skiller tilbudene. Kort fortalt er alt under 100 000 kroner på 3 år billig i leasingmarkedet, type ekstraordinært tilbud, mellom 100 og 130 er rimelig, og 130-160 er mer normalt for en bil som ikke er så veldig stor. Husk å legge sammen innskudd, etableringsgebyr (er som regel på 4000-6000 et sted), månedsbeløp x 12 x antall år for leasingavtalen (som regel 3 år, men noen ganger 2 år og andre ganger 4 år).

Får du tilbud om 45 000km/3 år så er jo det bedre enn 30 000km/3 år, for da kan du jo kjøre mer for samme sum penger. Med en leasingbil er det dyrt å kjøre over de inkluderte kilometer, så det vil jeg aldri anbefale. Samtidig, kjører du kort, kanskje under 10 000km/år så kan du jo spørre om å få en tilbud på 30 000km/3 år, da vil jo det passe bra til deg.

Takk til Autostrada Porsgrunn for lånet av Fiat Tipo!

Annonse