En liten prøvetur med Shelby F-150 Super Snake (juni 2020)

Stor deilig pickup med 5 seter og 750 ville og gale hestekrefter! Denne MÅ du bare høre i videoklippet du finner litt lenger ned!

Dato 19.06.2020 @ 11:12

Foto: SB Automotive

 

Hos RøhneSelmer i Lillestrøm importerer de Shelby, og vi fikk ta en liten prøvetur med Ford F-150 Shelby Super Snake.

Daglig leder Ola Johannesen måtte advare noen kunder om at det kunne bråke litt når han skulle starte bilen, så jeg vippa fram mobilen og fanget «bråket» på film.
Ola hadde helt rett, det er sjelden jeg skvetter av at en bil starter opp, men her gjorde jeg faktisk det selv om jeg var litt mentalt forberedt!

Dersom man er en anelse glad i grom motorlyd så MÅ man jo bare se og høre på lyden i videoklippet under her.

I denne bilen bor det en 5 liters V8 med supercharger som leverer hele 750hk, og det lager så grom lyd med ekstra påmontert eksosanlegg at de som liker heftig lyd fra biler får et kraftig glis om munnen som det er ganske vanskelig å tørke vekk igjen!

Foto: SB Automotive

 

En Super Snake er en senka og ekstra stylet gateversjon av pickupen F-150, men man får naturligvis også Shelby F-150 for de som ønsker den mer «vanlige» pickupløsningen for å bruke beistet til flere arbeidsoppgaver.

Den kan trekke med seg 3 100kg, men ettersom vekta på bilen er 2 450kg bør man ha litt utvidet førerkort om man skal utnytte alt bilen kan gjøre for deg.

De over middels våkne lesere har nok lagt merke til de hvite skilt, og åpner man bakdøra der de fleste pickuper har et digert lagringsrom, finner man her 3 seter med massevis av benplass, samt plass i bredden.

Her kan man ha et par knyttnever mellom knærne og forsetet om man ønsker det, selv om man er 184cm lang og har en romslig bakende som meg.

For meg ble hodeplassen her bak litt akkurat, men jeg har hørt jeg er lang i øvre del av kroppen, så det er sikkert mange på 184cm som føler de har masse hodeplass her bak.

Foto: SB Automotive

 

Men når du har 750hk fra en 5-liters V8 så setter man seg jo ikke frivillig i baksetet, da inntar man den meget behagelige førerstolen, legger hendene på det gode rattet, og drar den robuste og store automatgirspaken tilbake til Drive!

Når du plasserer foten på gasspedalen så tar ting rett og slett helt av, det hviner i superchargeren, og brøler fra motoren, og den nesten 2,5 tonn tunge pickupen flagrer avgårde.

Det er rett og slett helt vilt! Og du bare må le enten du vil eller ikke, fordi følelsen er så syk, absurd og heftig!

Foto: SB Automotive

 

Blant alle knapper som finnes, så er det en man bare MÅ vite om, og det er DM-knappen på girspaken. Her har du flere kjøremodus, og om bilen er vill og gal i normalmodus, så blir den helt crazy i mer sportslige modus!!

Det er nesten så man bør koble inn 4×4 for å sørge for en viss form for grep for dekkene.

Foto: SB Automotive

 

Er en Shelby F-150 Super Snake bare helt vill og gal?

Neida, den kan rett og slett oppføre seg helt utrolig komfortabelt i normalmodus, og har man bra med penger til bensinregninga må det jo være en drømmebil å dra på langtur med!

Her sitter du høyt og svært komfortabelt, har et hav av plass i kupéen til 5 voksne folk, massevis av plass til bagasje bakpå planet, nydelig lyd fra stereoanlegget og masse plass til kaffekopper og brusflasker og alt mulig annet rart som gjør langturen til en fryd.

Foto: SB Automotive

 

Dersom du er veldig opptatt av hva forbruket er på denne bilen, så har du mest sannsynlig ikke råd til den. Og for en nesten 2,5 tonn tung pickup med begrensede aerodynamiske egenskaper og en 5-liters V8 superchargermotor med 750hk så bør man vite at man ikke kjører på 0,5 liter på mila. Vi hadde bilen såpass kort tid at vi ikke skal komme med noen form for formening om hva forbruket ligger på, men vi antar jo at bilen er reltaivt tørst med mange akselerasjonsøvelser.

Foto: SB Automotive

 

Det var overraskende få plastdeksler og andre plater som skal gjemme bort motoren her under panseret på Super Snaken.

Foto: SB Automotive

 

Om man liker eller misliker en bil sitt utseende vil jo handle mye om smak og behag, men med 4 etasjer med grill kan man ikke definere fronten her som spesielt beskjeden.

Når denne her dukker opp i bakspeilet er den ikke akkurat usynlig.

Shelby kan du få tak i hos RøhneSelmer, og det er RøhneSelmer Lillestrøm som står for importen.
Shelby Europa holder til i Østerrike der man produserer Shelby for det europeiske markedet.

Dersom du vil bestille en ny Shelby F-150 koster det 1 850 000 for varebilversjonen og 2 500 000 for 5-seter versjonen, enten du velger den vanlige F-150 versjonen eller gateversjonen Super Snake.

Testbilen kom til Norge i 2018, og den kan du få for 2 099 000.

Vi takker Shelby Norge og RøhneSelmer i Lillestrøm for opplevelsen, og ser fram til å teste mer Shelby i framtiden!

Annonse