De som kan en del om XPENG G6 vet at det er en softwareoppdatering like rundt hjørnet, og den har naturlig nok ikke denne bilen fått enda.
Dette nevnes også i videoklippet ovenfor her.
En helgetest vil si at vi dukker opp hos forhandleren ved stengetid, og har lørdagen og søndagen på oss til å teste bilen, med andre ord mye kortere tid enn om vi har en bil en uke, og dermed er kanskje ikke testen så grundig på alle områder.
De testene vi gjennomfører er naturligvis gjort på samme måte som ellers, og det må jo nevnes at XPENG G6 virkelig knuser WLTP-testen i landeveistesten og 50/50-testem.
På den 205km lange landeveistesten var det for det meste 19-21 grader, en bitteliten regnbyge som ikke påvirket stort, og så da jeg kom til Kristiansand og skulle ta siste delen av testen ute ved kysten krøp temperaturen opp i 22-23 grader.
XPENG G6 Performance brukte bare 29% av sitt batteri på denne testen, fra 82% til 53%, noe som gir en beregnet rekkevidde på landeveien på 706km.
WLTP-testen for denne bilen er på 550km, så dette var svært langt over WLTP-rekkevidden.
Været var ikke like optimalt under 50/50-testen, der over 50% av strekningen hadde våt veibane fra en regnbyge, og temperaturen var for det meste rundt 19 grader.
50/50-testen består av omlag 50% landevei og 50% motorvei med 100 km/t fartsgrense.
Her landet beregnet rekkevidde på 645km, noe som også er langt over WLTP-rekkevidden, og noe overraskende ettersom 50/50-testen har mer motorvei enn WLTP-testen.
Vi tok også natten til hjelp, da vi fikk grønt lys for å også teste motorvei fra Grimstad til Grelland. Motorveitesten ble gjennomført med lav SOC på vei til Grelland, og fra 76% på returen. Uten sol så sank temperaturen til omlag 16 grader.
Vi har flere målepunkter vi måler mellom, og dermed får vi rekkevidden på motorvei opp som et intervall, ettersom snitthastigheten er ulik.
Beregnet rekkevidde for motorvei landet på 415km – 490km, også dette er meget solid levert av XPENG G6 Performance.
XPENG G6 har som XPENG G9 et 800V batterisystem, og det er en del eldre hurtigladere som ikke er helt gode på å kommunisere med denne batteriteknologien, blant annet en del ladere fra Tesla, det er jo greit å være klar over at man må velge «rett lader» for å kunne få denne gode ladehastigheten. Det gjelder også andre elbiler som har 800V batteriteknologi, som Hyundai IONIQ 5, Kia EV6, Porsche Taycan og Audi Q6 bare for å nevne noen få eksempler.
Ladetesten ble gjennomført hos MER på Grelland, der de nå har fått nye 300kW ladere, og en snittfart på ladingen på 187.54 kW er meget bra.
Ladehastigheten holdt seg på 152kW helt fram til 79%, noe som gjør at man kommer seg kjapt opp til 80%.
8% til 80% tok 21 minutter, og da får man denne ladekurven:
Det er en del elbiler som lader ganske mye saktere om man starter ladingen på høy SOC, så for å ikke levere tilbake en demobil med lav batteriprosent tok vi et stopp på Brokelandsheia, der det tok 21 minutter å lade fra 44% til 90%.
Langt fra tregt med tanke på at vi der også hadde med lading fra 80% til 90%.
Komfortable seter, med både varme og ventilasjon. For at G9 skal være «bedre enn G6» har man her ikke justerbar lengde på sitteputen eller massasje i setene.
En svært så genial nedtrekksmeny med snarveier du har bruk for, som for eksempel muligheten til å regulere sidespeil, eller slå av eller på varsel om for høy hastighet.
Standard visning på infotainmentskjermen er fin, men om man går inn i menyen ved å for eksempel trykke på bilen, så synes jeg nok at det er noe mye tekst og scrolling til at det er helt ok å holde på med i fart.
Godt at man har en spak til å kontrollere vindusviskerne, slik at ikke alt må ordnes på skjermen.
Instrumentskjermen er grei nok, men de to små sirklene med fartsgrense og instilling for cruisekontroll synes jeg er litt vel små, ikke så enkle å se for en gammel fyr på snart 51.
Hvor fort du faktisk kjører er fint og tydelig satt opp, men man har ikke head-up display her, og da kan man gjerne gjøre essensiell informasjon litt mer tydelig og tilgjengelig.
Man bruker venstre rullehjul på rattet til å justere cruisekontrollens hastighet, og skal man ned på justering av 1 og 1 km/t på cruisen så var rullehjulet litt «seigt» og på kanten til upresist av og til.
Ettersom testbilen ikke hadde nyeste software, som skal komme i august, så bremser bilen ned i svinger jeg normalt sett aldri hadde bremset ned i, men ikke alle svinger, litt mer tilfeldig hvor det skjer. Dette skal etter sigende fikses på med softwareoppgraderingen som er under testing.
Når det blir kvelden ute så skifter skjermene over til kveldsmodus med mørk bakgrunn, helt sikkert noe man kan velge som standardvisning i en eller annen meny, men hadde ikke så mye tid til å trykke rundt ettersom mesteparten av helgen gikk til kjøring.
Rattet er godt å holde i når du kjører mye på kort tid. To gode ladeplater til mobilen mellom forsetene, og ladeplugger under ladeplatene om man trenger å lade flere enheter.
Klimaanlegget opplevdes stabilt og godt.
Baksetene brukte jeg ikke noe tid på denne gangen, men det er fordi vi har sjekka plassen der før. XPENG G6 lansering og første prøvetur med XPENG G6. Kan jo være greit å kikke på de to sakene også.
Her ser du en base for barnesete i setet bakom førersetet. Når man går ut av bilen går førersetet noe bakover, helt sikkert noe man kan slå av om man trenger mer plass i baksetet.
Romslig bagasjerom, men det har vi også sett på før, og brukte ikke noe tid på det i denne saken, annet enn at vi viser det fram. Du har plass under gulvet, men frunk har du ikke i XPENG G6. Du kan trekke inntil 1500kg på hengerfestet om du velger å ta med det, og du har i testbilen 495kg til folk og bagasje. Nyttelast er et begrep der man har tatt bort 75kg til sjåføren, men om sjåføren veier mer blir nyttelast et litt tullete tall, nyttelasten er her på 420kg.
Noen savner kanskje skiluke eller tredelt baksete, mens andre kanskje savner festepunkt for sikkerhetsnett for bagasje.
XPENG G6 Performance har ikke luftfjærer, og den er ikke fri for veistøy, men jeg mener at den likevel er hyggelig lydisolert i forhold til andre biler i denne prisklassen. Det er jo veldig lurt å prøvekjøre en bil før man kjøper den, slik at man kan teste den på veier man normalt sett kjører på, og høre etter om man plages av lyder eller ikke, for det er en svært så individuell sak hvordan ører oppfatter lyder, og hvem som eventuelt definerer hva som støy eller ikke.
XPENG G6 har en meget hyggelig pris i forhold til hva du får av rekkevidde, ladehastighet, plass, komfort og utstyr, så den bør etter min mening helt klart vurderes og prøvekjøres.
Trenger du ikke AWD og den voldsomme rekkevidden til XPENG G6 Performance, så kan man jo spare omlag 90 000 på å vurdere RWD Standard Range – får vi lånt en så skal vi teste den også.